avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de succesiune

Am nevoie de o informație în legătură cu taxa de succesiune.Am un vecin mai oropsit de care nu de îndura nimeni să aibă grijă.Am o relație bună cu acesta și îi ajut cat pot.Am stat de vorba mai mult cu el și am ajuns la o concluzie că ar fi de acord să îmi lase locuință și terenul aferent in schimb sa am grija de el cat va mai trăi.Insa acesta nu are titlu de proprietate pe imobil inca nu a fost dezbătută taxa de succesiune,au fost mai mulți frați dar au decedat nu au avut copii doar unul singur care și acesta a decedat insa a rămas soția și copilul acestuia.As fi interesat in principiu daca pot face o înțelegere scrisa sau prin notariat cu aceste vecin sa primesc drepturile sale ce ii revin in schimbul serviciului de al îngriji.As vrea sa știu dacă există o cale legală de a face această înțelegere înainte de a incepe taxa de succesiune care urmează să o fac intru.totul pe cheltuiala mea.Nu as vrea sa am neplăcerea de a cheltui niste bani cu aceasta împărțire după care omul sa de răzgândească și să se vadă și cu actele facute pe cheltuiala mea.El verbal este de acord și chiar și în scris insa nu știu ce-i de făcut in acest moment.Astept sfaturile dumneavoastră.O seara plăcută!
Cel mai recent răspuns: CataAlex , utilizator 20:33, 10 Ianuarie 2018
Bunurile sunt ale fratelui cu soția și copilul?
Sau ale părinților lor (a fratilor care au murit)?
raluk0207 a scris:

Toate bunurile sunt ale parintilor,masa succesorala este mai mare adică 2 case una in care sta vecinul meu și încă una in care sta cumnata acestuia cu copilul și alte câteva terenuri intravilane,părinți nu ai făcut acte la nici un copil și nu știu exact dar eu cred că singuri succesori ar fi vecinul meu și cumnata acestuiaCataAlex a scris:

raluk0207 a scris:

buna seara,
Da, incercati sa incheiati o intelegere cu el dar in fata notarului.
Dezbateti succesiunea omului si poate sa va vanda, doneze, etc1
Dacă unii dintre frați au decedat după părinți, ei sunt considerați moștenitori.
Ca atare voi fi 2, 3 sau mai multe mosteniri de dezbătut. Pe parinti ii mostenesc copii decedati, iar daca acestia la randul lor nu au avut copii, vor fi mosteniti de fratii in viata si tot asa. Trebuie luati toti in ordinea deceselor.
Faptul că au decedat nu ii exclude.
Dacă unii au murit înaintea parintilor, vin nepoții direct.

Alte discuții în legătură

Cota parte mostenire casutza casutza Buna ziua, Va rog mult o lamurire pentru urmatoarea situatie: In prezent bunici decedati cu 2 copii in viata si unul era decedat la moartea ultimului ... (vezi toată discuția)
Drepturi la mostenire petruta74 petruta74 Buna ziua.As dori sa stiu cine are drept la mostenire dupa moartea unui parinteSuntem 5 freati ,un baiat din prima casatorie al maei,si 4 fete din cea dea 2 ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)