avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am plecat de acasă și sunt forțată să mă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am plecat de acasă și sunt forțată să mă întorc...

Sunt înfiată de niște părinți abuzivi și violenți. De ceva timp am plecat de acasă la o prietenă. Menționez că am viză de flotant pe București, iar domiciliul "părinților" mei și al prietenei unde mă aflu este în Iași. Părinții mei adoptivi m-au amenințat că dacă nu vin acasă vor continua să facă declarații la poliție, vor depune plângeri împotriva prietenei mele cum că mă sechestrează, mă torturează etc. și mă vor da la dispăruți. Problema este că astăzi au venit la ușa prietenei mele doi polițiști și au spus că părinții m-au declarat dispărută și că trebuie să vin să dau declarație cum că am plecat de acasă, altfel poliția va insista cu vizitele la ușa prietenei mele. Se pot lua în seamă așa declarații aberante nefondate despre un om? Nu trebuiesc aduse dovezi?
Dacă polițiștii au venit la mine și le-am spus deja că sunt bine de ce să mă mai duc la secție? Ei pentru ce au mai venit??? Cum este posibil așa ceva în condițiile în care sunt MAJORĂ, iar tuturor polițiștilor care au venit la ușa prietenei mele le-am spus în repetate rânduri că sunt bine și tot ce vreau e să fiu lăsată în pace? Nu vreau să dau nicio declarație, nimic.
Cel mai recent răspuns: TheOtherDragon , utilizator 11:33, 10 Ianuarie 2018
Polițiștii sunt obligați să cerceteze fiecare caz semnalat. Dacă doriți ca aceste vizite să se oprească, mergeți și mai dați și de această dată o declarație, prin care explicați că sunteți ok, că sunteți majoră și ați plecat de acasă pentru că aveți dreptul să locuiți unde doriți. Totodată, vorbiți și cu părinții adoptivi, măcar la telefon, și explicați-le că sunteți bine și nu mai doriți momentan să aveți contact cu ei. Și că, îi veți căuta dvs la momentul potrivit, să fie calmi, pentru că aveți nevoie de o perioadă de liniște. Nu fiți dură cu ei, țineți cont de faptul că v-au crescut și v-au adus până aici. Chiar dacă nu s-au purtat așa cum trebuie, din cine știe ce motive, presupun că aveți reprezentarea faptului că sunt singurii părinți pe care îi știți. Poate într-o zi veți avea din nou nevoie de dansii, să vă fie alături. Știu că acum gândiți altfel și doriți să fiți departe, să vă bucurați de independența dobândită odată cu majoratul, însă cu timpul, poate o să vă întoarceți cu gândul în trecut și veți realiza și binele pe care părinții adoptivi vi l-au făcut.
Ana Cristina Margu Birou de mediator a scris:

Polițiștii sunt obligați să cerceteze fiecare caz semnalat. Dacă doriți ca aceste vizite să se oprească, mergeți și mai dați și de această dată o declarație, prin care explicați că sunteți ok, că sunteți majoră și ați plecat de acasă pentru că aveți dreptul să locuiți unde doriți. Totodată, vorbiți și cu părinții adoptivi, măcar la telefon, și explicați-le că sunteți bine și nu mai doriți momentan să aveți contact cu ei. Și că, îi veți căuta dvs la momentul potrivit, să fie calmi, pentru că aveți nevoie de o perioadă de liniște. Nu fiți dură cu ei, țineți cont de faptul că v-au crescut și v-au adus până aici. Chiar dacă nu s-au purtat așa cum trebuie, din cine știe ce motive, presupun că aveți reprezentarea faptului că sunt singurii părinți pe care îi știți. Poate într-o zi veți avea din nou nevoie de dansii, să vă fie alături. Știu că acum gândiți altfel și doriți să fiți departe, să vă bucurați de independența dobândită odată cu majoratul, însă cu timpul, poate o să vă întoarceți cu gândul în trecut și veți realiza și binele pe care părinții adoptivi vi l-au făcut.

Dacă eu nu mă prezint la secție să dau declarația, ce se poate întâmpla?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am plecat de acasă și sunt amenințată să mă întorc TheOtherDragon TheOtherDragon Sunt înfiată de niște părinți abuzivi și violenți. De 10 zile am plecat de acasă la o prietenă. Părinții mei adoptivi m-au amenințat că dacă nu ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu AlexAndrei12 AlexAndrei12 Buna ziua! Daca o persoana majora pleaca de acasa, fara sa le spuna parintilor, iar acestia o declara disparuta, cum va proceda politia? Daca persoana ... (vezi toată discuția)
Reclamatii neintemeiate repetate la politie de disparitie a unei persoane. Unbroken Unbroken Buna dimineata, va scriu pentru ca am nevoie de sfaturi referitoare la o situatie, in care suntem implicati eu, prietena mea, mama acesteia si, mai nou, ... (vezi toată discuția)