avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli judiciare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli judiciare

In rechizitoriu sunt stabilite niste sume pe care noi (inculpatii) trebuie sa le suportam ca fiind cheltuieli judiciare.In ceea ce ma priveste s-a stabilit suma de 8000 de lei.Intrebarea este : e posibil ca instanta de judecata sa imi acorde pedeapsa (cu suspendare sper) si sa ma oblige si la plata acestor cheltuieli?Si daca da...e clar ca eu nu pot achita aceasta suma..cel putin nu toata pe loc.Cateva sfaturi?
Cel mai recent răspuns: A.C.A.B. , utilizator 12:20, 11 Ianuarie 2018
Cheltuielile judiciare nu au o legatura directa cu hotararea pe care o va pronunta instanta sub aspect penal.
Prin hotarare se va stabili in sarcina fiecarui inculpat eventualele sume care reprezinta cheltuieli judiciare.
In masura in care nu le veti achita, suma va fi pusa in executare de catre fisc.
Deci ar fi posibil ca prin hotarare sa nu ma oblige la plata acestor cheltuieli?Sau cel putin nu suma aceasta?
Este greu de precizat la acest moment
Instanța va stabili vinovăția și eventualele cheltuieli judiciare.
Daca gasiti cu cale sa atacati rechizitoriul, e posibil sa scapati cu o amenda mai mica. Spun asta deoarece unii procurori inventeaza o anumita suma ce reprezinta cheltuieli de judecata. Cum s-a ajuns la aceasta suma de 8.000 lei?
Nu scrie nimic care sa justifice aceasta suma de bani.E vorba de un dosar de trafic de droguri si fiecaruia dintre noi i s-a plasat o suma de bani ca fiind cheltuieli judiciare.A mea este una dintre cele mai mici mai sunt 4 inculpati cu sume cuprine intre 10.000-15.000 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frauda fiscala - cercetare, prejudiciu acoperit Mariancas Mariancas Buna ziua , sunt cercetat in stare de libertate sub control judiciar din 21 noiembrie 2013 , pentru o frauda informatica cu prejudiciul de 5000 de euro, ... (vezi toată discuția)
Comunicare rechizitoriu Jymmy80 Jymmy80 Buna ziua am primit acasă plicul cu informatii despre dosar respectiv comunicare rechizitoriu la sfarsitul caruia conform art274 alin1 din C proc.pen ... (vezi toată discuția)
Lamurire dosar rechizitoriu Paul2017 Paul2017 Buna ziua, Am rugamintea de a ma lamuri si indruma cu privire la Art. 274 Alin.1 cod procedura penala, unde procurorul solicita obligarea inculpatiilor la ... (vezi toată discuția)