avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost înșelat la o vânzare pe OLX: așa-zisul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost înșelat la o vânzare pe OLX: așa-zisul cumpărător mi-a returnat returnat un alt telefon în locul celui pe care i l-am expediat. Ce e de făcut într-o astfel de situație?

Salutare tuturor...in urma unui anunt postat pe olx (telefon spre vanzare)...am primit un mesaj pe acelasi olx de la un individ care m a intrebat direct daca trimit in tara telefonul prin fancurier a insistat sa trimit prin aceasta firma de curierat....i am zis ca trimit...a vrut si verificare colet...l am pus la curier...bla bla....l am sunat pe respectivul nu a mai raspuns....initial am crezut ca am pierdut doar banii de curierat 33 lei turul si 33 lei retur...cand ce sa vezi...individul mi a schimbat telefonul si mi a pus in loc un telefon stricat...era mana n mana cu, curierul.ce e de facut? Astept raspunsuri...multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AdrianBax , utilizator 20:34, 5 Februarie 2018
Domnule Cyan mi a dat si adresa unde sa ajunga coletul iar pe acea adresa doar un curier anume aduce coletele zilnic!
Corect! Astept solutionarea investigatiei facute de catre cei de la Fan courier si daca nu se rezolva nimic ma voi duce la ANPC!
Pai daca nu va dadea adresa unde trimiteati coletul? :)
Faptul ca exista un singur curier pentru zona respectiva nu exista motive sa aveti suspiciuni ca ar fi fost intelesi.


Buna ziua, eu am patit ceva asemanator cu Urgent Cargus, am trimis pachetul ce continea 2 monede de aur in Drobeta Turnu Severin catre un domn Walter Tufis sau dupa cum se prezinta pe olx cu numele de ionpalade858 (oricum e nume fals) iar monedele au fost retrase si stimatul domn a refuzat pachetul. In pachet am mai pus un obiect pentru a oferi o oarecare greutate si putina stabilitate pachetului (nu eram increzator sa pun 2 monede intr-o cutie) si bineinteles ca a spus ca a gasit doar acel obiect, nu si monedele.
Se pare ca este o moda acest tip de furt si companiile de curierat dau din umeri. Concluzia fireasca este sa nu trimiteti colet niciodata colet cu verificare, merita asteptat sa vindeti in oras la dvs decat sa riscati.
Ar trebui sa ii dati numele acelui utilizator olx impreuna cu nr de telefon si orice data pe care o aveti pe cat mai multe site uri posibil. Chiar daca isi vor face alte conturi, banuiesc ca unii sunt asa idioti incat uita sa isi mai schimbe numele de user dupa ce au dat ,,o lovitura''

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colet "violat" - fan courier teomic_a teomic_a In urma cu cateva zile am trimis un colet cu serviciul Fan Courier la Satu Mare, in urma caruia trebuia sa primesc ramburs o suma de bani. Odata ajuns coletul ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat de pe olx un telefon care nu corespunde cu ce a fost pe site, iar vânzătorul dă vina pe curier. vreau să fac plângere penală, am șanse de câștig? MelindaT89 MelindaT89 Buna, Am achizitionat zilele trecute un telefon de pe Olx,dupa ce am vazut poze cu telefonul,am primit prin internet factura de achizitie,am fost asigurata ca ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani produs returnat Veerooniicaa Veerooniicaa Bună ziua. Ma puteți ajuta și pe mine cu recuperarea banilor unui produs cumpărat online și primit defect și spart? Pe scurt, am cumpărat un televizor ... (vezi toată discuția)