avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Semnătura falsa-ilegal!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Semnătura falsa-ilegal!

Buna seara!

Ma numesc Lavinia, tânara absolventa de scoala postliceala -asistent medical generalist,si sunt înscrisa la șomaj ,cu indemnizație.
Sunt pusă intr-o situație delicata si as dori cer un sfat.
De curand am fost la un interviu pentru un cabinet școlar,din Ploiesti,pe data de 4.12.2017. Pe data de 5.12 mi s-a făcut contract,figurez cu contract,inainte ca eu sa semnez ,actele fiind inca la mine nesemnate.
Eu am mers trei zile la munca..luni,marți,miercuri (respectiv 4,5,6-12.2017),zile in care susțin ei aveam la dispoziție 10 zile de proba,cu contract ,neplătite.
Figurez o zi de munca in Revisal,drept care mi se sistează si Șomajul . Asa ceva nu este corect si drept in fata legilor având in vedere ca eu nu am fost plătită cu un leu in aceste zile. Sunt complet mâhnită deoarece nu am semnat nimic,dar sunt trecută la ITM cu 2 zile lucrate,pot spune ca este vorba aici de fals in acte-semnătura falsificata .
Cand am fost la ea sa ii cer partea mea de contract,deoarece nu am absolut niciun act la mâna,nu au vrut sa mi-l dea sub nicio forma!

As vrea sa fac ceva in acest sens..ca rog mult sa ma sfătuiți cumva.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2018
Lavinia95, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:55, 11 Ianuarie 2018
art.16 (3) C.mun. : Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.

Art. 260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.........
p) incalcarea prevederilor art. 16 alin. (3), cu amenda de la 1.500 lei la 2.000 lei.

(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
.........

Prin urmare, daca angajatorul nu v-a inmanat un exemplat de pe c.i.m. , atunci a incalcat dispozitiile art.16 alin.3 C.mun. , situatie in care puteti sesiza ITM-ul.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

contractul pe perioada lucrata simion daniel ion simion daniel ion daca nu am primit contractul de la Acterim pentru perioada lucrata cui ma adresez si ce e de facut ??? am trimis periodic mail dar nimic . mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Nu mi s-a înmânat un exemplar din contractul de munca Plesa Arnold Emilian Plesa Arnold Emilian Pe data de 08 Mai 2018 am semnat contractul de munca fără al citii dar fără a -mi da un exemplar din contract. Menționez ca am lucrat și pe data de 04 ... (vezi toată discuția)