avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent crește copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent crește copil

Când ar trebui să se întoarcă mama la serviciu pentru a beneficia de acel stimulent? Cu doua luni sau cu trei luni înainte de împlinirea vârstei de doi ani a copilului?
Exemplu: pentru un copil născut la data de 9 noiembrie 2017.... Mama ar trebui să revină la muncă....
Precizăm faptul că tatăl nu își va lua concediu de creștere pentru cea de-a 24luna.

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:11, 11 Ianuarie 2018
OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

OUG 111/2010 si Normele de aplicare nu prevad niciun termen de 90 de zile .

In speta, mama trebuie sa revina la munca inainte de data de 9 septembrie 2019.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent intoarcere munca Mihaela 1987 Mihaela 1987 Buna seara! Am nascut pe 23 martie 2017 si ar trebui sa imi reiau activitatea dupa doi ani. Daca m-as intoarce la munca in septembrie 2018, as beneficia de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie SorinaCris SorinaCris Buna ziua,daca copilul implineste 2 ani pe 21 septembrie 2019,eu cand ar trebui sa ma intorc la munca ca sa primesc stimulentrul de insertie?Si tatal daca nu ... (vezi toată discuția)
Stimulent de inserție Raysa 27 Raysa 27 Buna ziua ,am o mica nelămurire ,copilul meu împlinește 2ani pe 27 mai2017 iar eu am depus cererea de reîntoarcere la locul de munca pe 27 martie 2017 ... (vezi toată discuția)