avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... grad vechime munca 2018
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

grad vechime munca 2018

Buna ziua,
Lucrez intr-o institutie publica cu finantare din venituri proprii. Salarizarea insa nu a fost trecuta pe legea 153/2017, ci, deocamdata se supune Contractului Colectiv de Munca incheiat pe perioada 2016-2018, unde exista o grila de salarizare in conformitate cu treptele de vechime in munca. Cam din luna iunie-iulie 2017, trecerea de la un grad de vechime la altul, cu cresterea salariala aferenta nu s-a mai facut pe motiv ca nu exista suma in buget. Din cate am inteles, de la 1 ianuarie 2018, se acorda 25 % la salariul de baza pentru a acoperi contributiile, dar asta ar trebui facuta dupa incadrarea corecta a angajatilor pe grade de vechime. Intrebarea mea se refera la faptul ca eu trec in treapta de vechime de peste 15 ani abia in martie 2018 (ceea ce ar insemna ca de atunci salariul sa creasca coresponzator) deci ratez aplicarea majorarii cu cei 25% la salariul corepunzator treptei de vechime in care o sa fiu in 2018, In luna martie 2018 cand trec in treapta de peste 15 ani, nu vad cum as putea obtine vreo majorare avand in vedere ca cu cei 25 % aplicati acum as depasi grila din Contractul Colectiv de Munca, insemnand ca n-o sa pot sa fiu incadrata acestei trepte de peste 15 ani decat ....nu stiu cand, si practic nu pot sa-mi obtin acest drept, ceea ce inseamna o pierdere salariala. Care e modalitatea de a rezolva aceasta situatie? Nu pot solicita angajatorului sa faca incadrarea in treapta de peste 15 ani acum inainte de aplicarea celor 25%?

Alte discuții în legătură

Incadrare dupa promovare IDANUT IDANUT Daca promovez anul acesta din inspector principal in inspector superior, as dori sa stiu cum o sa fiu incadrat tinind cont ca am o vechime de 25 de ani in ... (vezi toată discuția)
Modificarea drepturilor salariale la intoarcerea din concediu de creștere a copilului EmiliaLucaci44 EmiliaLucaci44 Bună ziua! Ma numesc Emilia Lucaci și sunt profesor în învățământul preșcolar. Vă rog să mă ajutați să lămuresc următoarea situație: In ... (vezi toată discuția)
Lamurire stabilire salariu din ianuarie 2011 mihami mihami Va rog sa ma lamuriti: Cum se stabileste salariul in 2011 pentru un functionar public, clasa III, grad superior, treapta 1, gradatie 4 (clasa 29) si altul in ... (vezi toată discuția)