avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata sarbatori legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata sarbatori legale

Buna ziua,cum trebuie sa imi fie platite sarbatorile legale ?mai exact :in luna Decembrie norma a fost de 144 iar eu am efectuat 192 ore..am 48 ore suplimentare .ok pana aici..doar ca eu am lucrat si 1,2,25,26 Decembrie aceste zile nu trebuiesc platite cu 200% adica in total 96 (48 suplimentar+48sarbatori legale)..Va intreb deoarece angajatorul mi le a trecut la calcul cu sambetele si duminicile.este corect mod de calcul?Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2018
Gabi10, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabi10 , utilizator 13:16, 11 Ianuarie 2018
Pentru munca desfasurata in zilele de sarbatoare legala, salariatul beneficiaza:
- compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In ziua respectiva in care i se va compensa ziua de munca dintr-o zi de sarbatoare legala, nu i se va acorda salariul.

sau

- in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare Szegedi07 Szegedi07 Buna ziua, Intrebarea mea este legata de urmatoarea: \" Ca recompensare a muncii suplimentare, conform Codului muncii, aceasta se face în două ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare si orelor lucrate in zile de sarbatoare legala naepot naepot Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu cum este legal sa se faca plata unui salariat care a realizat ore suplimentare si ore in zi de sarbatoare legala. Ex. luna ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns; eu lucrez in ture, ... george101 george101 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns; eu lucrez in ture, respectiv 12/24 cu 12/48 - in luna iunie 2020 am lucrat 192 ore , din care 12 in zi de ... (vezi toată discuția)