avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurare la sanatate.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurare la sanatate.

Buna ziua! Suntem doi pensionari de 75 ani ,stabiliti de 4 luni in Romania.Eu sunt repatriat din Rep.Moldova si am cetatenia romana ,sotia are permis de sedere pentru 5 ani.Pe teritoriul Romaniei n-am avut si n-avem venituri personale. Avem pensia moldoveneasca de 420 RO in total pentru amindoi. Care sunt conditiile pentru a deveni coasigurat la sanatate si cat trebuie sa platim lunar cu pensia noastra? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: DOMNUL ION , utilizator 23:50, 11 Ianuarie 2018
De unde primiti pensie?
Din Moldova pe card.
in lei romanesti-420Ron
Pentru a fi asigurati in tara , va trebui sa depuneti formularul 600 la ANAF.
La sectie de finante?

Alte discuții în legătură

Dreptul la pensie internațională Raisa Gâlcă Raisa Gâlcă Buna ziua! D-na Simona Voiculescu, din articolul D-stre despre pensiile internaționale 2018, am înțeles, că România are și cu Moldova acord bilateral pe ... (vezi toată discuția)
Administrator firma, neangajat - cum sunt asigurat cass? anac2018 anac2018 Cum pot fi asigurat CASS daca sunt administrator - obtin venituri din dividende - dar nu sunt angajat? Nu pot fi nici coasigurat si nici nu pot incheia ... (vezi toată discuția)
Pensie din strainatate siny siny Buna, incepand cu martie 2018 m.am repatriat in ro si primesc o pensie de urmaș dintr un stat ue. Am depus certificatul de rezident fiscal in ro incepand cu ... (vezi toată discuția)