avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie din strainatate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie din strainatate

Buna, incepand cu martie 2018 m.am repatriat in ro si primesc o pensie de urmaș dintr un stat ue. Am depus certificatul de rezident fiscal in ro incepand cu martie 2018. Am fost la ANAF si mi.a spus că, încă, nu trebuie sa depun formularul 212 anul acesta, pentru impozit venit dar pot sa depun pentru asigurare de sanatate(nu sunt asigurat la sanatate nici in ro, nici in statul care mi plătește pensia)...Mi s a spus ca va trebui sa plătesc, ca pers. fără venituri(10% din 6 salarii brute). Intrebarea mea este...daca completez formularul si ma declar fără venituri in 2018 nu intru in incidenta legii, având în vedere că am venit, sunt pensionar ? 2) daca voi platii impozit in 2019 (ptr anul 2018) ptr venit pensie peste 2000 si pensionarii nu plătesc CASS de ce trebuie sa platesc acum pe 10 luni cass?(martie-decembrie 2018)...asa mi s-a spus la ANAF ca trebuie sa fac dar dpmdv nu este legal si mai mult mi se pare ca sunt pusa in situatia de a declara ceva ce nu e real...ca sunt o pers fără venituri. Va rog sa ma ajutati ce ar trebui să fac, sau cei ce sunt in aceeasi situatie cum au procedat?

Alte discuții în legătură

Impozit chirii 2018 kol29 kol29 Buna ziua! As dori sa va intreb ce impozite voi plati din 2018 dupa chirii? Sunt salariat si am si venituri din chirii. (vezi toată discuția)
Coasigurare la sanatate. DOMNUL ION DOMNUL ION Buna ziua! Suntem doi pensionari de 75 ani ,stabiliti de 4 luni in Romania.Eu sunt repatriat din Rep.Moldova si am cetatenia romana ,sotia are permis de sedere ... (vezi toată discuția)
Obligatii cas estimate ... nu am incasat suficienti bani (facturi fiscale) educ2012 educ2012 -Am deschis PFA in februarie (2018). \"Sunt in primul an\". -Am completat Declaratia Unica in 10 august 2018. -Am incasat (Facturi Fiscale) 7100 lei ... (vezi toată discuția)