avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Ștanță personalizată (marcă) proprie pe articole ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Ștanță personalizată (marcă) proprie pe articole hand-made din piele. Este obligatoriu să fie înregistrată la OSIM?

Buna ziua,sotul meu are infiintat un atelier de marochinarie in care produce tot felul de articole din piele .Daca doreste sa puna o stanta personalizata (marca) pe produse pt a le diferentia de ale altor producatori,este obligatoriu sa fie inregistrata undeva (gen OSIM)?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: sarbe , utilizator 21:00, 19 Ianuarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inregistrarea respectivului semn ca marca nu este obligatorie pentru a putea utiliza acel semn pe produsele dvs. Este doar facultativa, fiind alegerea dvs daca doriti sa va protejati EXCLUSIVITATEA utilizarii acestui semn doar de dvs. Primul care depune la inregistrare o marca are drept asura ei, cu conditia sa se admita inregistrarea. Va recomand sa solicitati o cercetare de marca in prealabil, pentru a verifica sansele de inregistrare (respectiv daca mai exista semne identice sau similare care ar putea impiedica nu numai inregistrarea dar si utilizarea de catre dvs). Verificarile se fac in mai multe baze de date(romana, europeana si internationala si se interpreteaza in pincipiu de catre un consilier in proprietate industriala/ avocat specializat pe marci). Succes!
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2018
Laura-Valentina Magori-Craiovan, Avocat
Multumesc frumos!Mi-ati fost de mare ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata vs. drepturi de autor alphasquadron alphasquadron Buna ziua! O persoana juridica \"X\", a infiintat o sectie, \"Y\", pe care a inscris-o si la tribunal. A fost depus statutul si PV al adunarii generale, care ... (vezi toată discuția)
Punere pe piata produse monik monik buna ziua, am si eu o intrebare dc imi permiteti: pt ca un produs sa fie lansat si pus pe piata e nevoie ca numele lui sa fie protejat printr-o marca ? daca nu ... (vezi toată discuția)
Contestatie refuz provizoriu marca LIDEEA office LIDEEA office Am primit un aviz de refuz provizoriu pt inregistrarea unei marci ( compusa dintr un element grafic color si un element verbal, care contine terminatia.eu) pe ... (vezi toată discuția)