Va scriu din postura de fost angajat al unei societati comerciale. Contractul meu individual de munca presupunea si bonurile de masa ca si beneficiu.
Dupa incheierea contractului meu de munca cu ei, am asteptat ca bonurile sa imi fie trimise acasa (bazandu-ma pe experienta cu un alt fost angajator). Vazand ca acest lucru nu se intampla si ca nu sunt contactata de ei ca sa le ridic, am intrebat pe email despre acestea.
Mi s-a spus ca ele au fost predate fostilor colegi din departamentul in care lucram si ca trebuie sa merg la sediu sa discut cu acestia sa mi le dea.. Eu stiu ca acestea, daca nu se trimit la domiciliu, trebuie pastrate la departamentul de resurse umane, nicidecum prdate altor angajati! Mai mult, din moment ce acestea au fost predate altora, inseamna ca altcineva a semnat in locul meu! Exista o lege sau prevedere in acest sens? Cum pot trata aceasta situatie?
Legea 142/1998
art. 10
(1) Constituie contravenții următoarele fapte, dacă nu sunt săvârșite în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:
a) comercializarea de către salariați și de către unitățile de alimentație publică a tichetelor de masă contra unei fracțiuni de preț sau a altor produse decât cele alimentare; b) utilizarea de către salariați a unui număr de tichete de masă mai mare decât numărul de zile în care sunt prezenți la lucru în unitate.
(2) Contravențiile prevăzute la alin. (1) lit. a) se sancționează cu amenda de la 100 lei la 500 lei, iar cele prevăzute la alin. (1) lit. b), cu amenda de la 20 lei la 50 lei.
Art. 11
Constatarea contravențiilor prevăzute la art. 10, precum și aplicarea amenzilor contravenționale se fac de către personalul împuternicit al Ministerului Muncii și Protecției Sociale și al direcțiilor generale de muncă și protecție socială județene și a municipiului București.
Normele de aplicare a Legii 142/1998
Art. 12
Salariatii care au primit tichete de masa nominale sunt singurele persoane indreptatite sa le utilizeze, in exclusivitate pentru achitarea mesei sau pentru achizitionarea de produse alimentare.
Tichete de masa
Florenta30
Buna ziua,
referitor utilizare tichete de masa primite de salariat: va rog sa-mi spuneti daca intr-un supermarket se poate plati cu tichete de masa hrana ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa
valcris
Buna ziua. Spuneti-mi si mie, va rog, care este valoarea minima a unui tichet de masa dat de angajator salariatilor ? Ce lege reglementeaza valoarea unui ... (vezi toată discuția)
Tiketele de masa
ELENA2009
daca in cim sau in ccm /RI nu este stipulat acordarea de tkt de masa dar ele se acorda, este legal?
se pot acorda pe baya unei decizii interne?
multumesc. (vezi toată discuția)