avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiune disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiune disciplinara

Buna ziua ,

Am nevoie de ajutorul Dvs .Ma aflu intr-o situatie neplacuta si anume : lucrez de cateva luni la o noua firma iar relatiile cu sefa mea nu sunt tocmai bune fapt care o determina sa-mi vaneze toate greselile ( care fara se vreau se intampla fiindca sunt si noua si la care oricum am cautat sa minimalizez efectul ) .Ca urmarea se poare ca doreste sa ma dea afara fara drept de apare-sanctiune disciplinara.va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca am cum sa ma apar.

Va multumesc si astept cu raspunsurile Dvs .
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 12:42, 16 Octombrie 2009
1. Incercati sa nu mai faceti greselile de care sunteti acuzata.
2. Cititi art.263-268 din Codul muncii pentru a vedea cum se procedeaza, din punct de vedere legal, in cazul unei sanctiuni disciplinare.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Depinde ce doriti.
1. Daca doriti sa ramaneti in firma, incercati sa va schimbati atitudinea in asa fel incat sa nu mai fie cazul unui conflict ce ar presupune concedierea.
2. Daca nu mai doriti sa ramaneti in firma, deandata ce se dispune cercetarea prealabila a d-voastra. dati-va demisia.
3. Oricum ar fi deandata ce veti obtine decizia fie de concediere fie cea de desfacere a CIM pe motive diciplinare atacti-o in instanta.
Depinde cat de grave sunt greselile dvs. Daca sunt greseli profesionale si va arata cum sa procedati pt a le evita eu zic sa o ascultati si sa invatati daca sunteti hotarata sa ramaneti in respectiva firma.
greselile care le fac sunt minore se remediaza pe loc,.lucrez la customer service, facturare ."cine nu munceste nu greseste "
.Mai mult greselile le fac cand este tensiune in birou ,conflicte .Oricum mi se pare un abuz .Ideea este ca vreau sa raman in firma tinand cont si criza economica .....
Oricine face greseli mai mici sau mai mari in activitatea sa. Important este sa-i dovediti sefei dvs ca nu se repeta greselile pt a realiza ca va dati toata silinta si lucrati cu interes. In aceasta perioada se cam profita de criza existenta si multi duc la extrem orice incorectitudine,orice abatere...aceste teste de rezistenta o data trecute vor fi benefice mai tarziu...

Alte discuții în legătură

ce-i de facut? abatere disiplinara? cuca21 cuca21 1.seful -imi da cu o nota de repulsie un document , ii returnez raspunsul cu acelasi gest ,ma jigneste ma face nesimtit , il rog sa nu ma jigneasca si vine ... (vezi toată discuția)
Fisa postului, consecinte nesemnare de catre angajat cristinaturcu cristinaturcu Buna ziua. Prin ce articol este specificat ca nesemnarea de catre angajat a fisei postului constituie abatere disciplinara? (vezi toată discuția)
Lucrat 8 ore, platit 7 ore Claark Claark Buna ziua! La firma unde lucrez, intr-o saptamana am intarziat de mai multe ori. Serviciul meu incepe la 7:00, era cand am ajuns la 7:15, 7:05 sau la 7:00, ... (vezi toată discuția)