avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce-i de facut? abatere disiplinara?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce-i de facut? abatere disiplinara?

1.seful -imi da cu o nota de repulsie un document , ii returnez raspunsul cu acelasi gest ,ma jigneste ma face nesimtit , il rog sa nu ma jigneasca si vine la mine in birou si are intentia de a-mi lua documentul dat de catre el si la refuzul meu intentioneaza sa-mi i-a documentul cu forta si ma bruscheaza, pana la venirea unui martor.Pentru a avea dovada depunerii documentului l-am trimis pe mail superiorilor.Ma paste comisia de diciplina ? ce-i de facut . Povestea este intr-o institutie publica.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 09:06, 11 Iulie 2008
Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.
In cazul in care se constata ca ati incalcat Regulamentul Intern al institutiei unde lucrati este posibil sa se dispuna cercetarea prealabila disciplinara in vederea stabilirii si aplicarii unei sanctiuni prevazute de legislatia in domeniu (codul muncii sau, respectiv, Legea nr.188/1999 daca sunteti functionar public.).
Daca angajatorul considera fapta dvs abatere disciplinara , atunci va incepe procesul de cercetare disciplinara prealabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mustrare scrisa ciancu ciancu Vă rog să mă ajutați cu părerea dumneavoastră... În speță, un funcționar public a fost sancționat cu mustrare scrisă ... (vezi toată discuția)
Desfacere cm pentru absente nemotivate roiban roiban Buna ziua. Intrebarea mea este: daca un salariat absenteaza nemotivat ( nu mai vrea sa vina la servici si a plecat in alta localitate) iar in Regulamentul ... (vezi toată discuția)
Decizie de imputare functionar public aalliinnmarian aalliinnmarian Decizia de imputare pt.un functionar public se contesta direct la instanta sau prin procedura prealabila conform art 7 alin 1 din L 554/2004?Se poate imputa in ... (vezi toată discuția)