avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu 2018
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu 2018

Mi s-a comunicat ca de la 1 ian 2018 voi avea salariul net de 1500 ron. Totusi in actul aditional cu data de 1 ian 2018 apare salariul brut de 2095 ron. Am intrebat si mi s-a spus ca voi lua net 1500 ron, ca va plati tot angajatorul contributiile, fiind vorba de o filiala a unei companii cu sediul in Serbia. Este corect asa?
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:05, 11 Ianuarie 2018
Atat timp cat salariul net nu scade, nu trebuie sa va faceti griji decat in ceea ce priveste plata contributiilor.
Salariul net nu a scazut, dimpotriva, a crescut. In 2017 brutul era 1727 cu net 1253. Deci crescand netul la 1500 brutul ar fi trebuit sa fie 2508 si totusi este 2095!!!Nu inteleg cum pot verifica plata contributiilor. Multumesc anticipat
1. Orice persoana fizica cu domiciliul in Romania poate sa verifice online, pe site-ul ANAF, daca angajatorul a raportat sumele realizate de salariat pentru sanatate (c.a.s.s.), contributia la casa de pensii, somaj.

AvocatNet.ro va prezinta un scurt ghid referitor la obtinerea acestui document prin intermediul Spatiului privat virtual.
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

2. Pentru a fi siguri că angajatorul vostru este corect şi va plătit asigurarea de sănătate, puteţi verifica acest lucru online
[ link extern ]

Dacă angajatorul este corect şi a plătit contribuţiile către CNAS, atunci va fi afişat următorul mesaj: „Persoana selectată este asigurată”

3. De asemenea,incepand cu data de 01.04.2001 puteti solicita Casei de Pensii eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare plata contributii sociale atlantiana atlantiana Buna ziua, sunt salariata si am stabilit la angajare ca voi primi salariu brut cat jumatate din contravaloarea serviciilor prestate, dar nu mai putin de o ... (vezi toată discuția)
Lucrez la o firmă de curățenie si sunt trei sapt de cand nu ne a adus su noua o copie a contractului le am semnat si le luat pe ambele inapoi plus ca ei dau o sumă de bani din manan Wathap Wathap Cum pot sa aflu daca ei platesc contribuțiile catre stat si ce pot face ca eu am semnat contractul cu ore de noapte si la ITM e trecut cu ore de zi (vezi toată discuția)
Verificare plata contributii de catre angajator alexcris2007 alexcris2007 Cum pot afla cotizatiile lunare si data in care apar ele la Anaf eu fiind angajata ? (vezi toată discuția)