avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Verificare plata contributii sociale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Verificare plata contributii sociale

Buna ziua,

sunt salariata si am stabilit la angajare ca voi primi salariu brut cat jumatate din contravaloarea serviciilor prestate, dar nu mai putin de o suma minima mentionata in contract. Aceste incasari variaza de la o luna la alta (intodeauna mai mari decat suma minima mentionata in contract). Initial stabilisem ca suma neta sa imi fie platita in cont, dar acum seful evita sa faca asta si imi da banii numerar, eu nu semnez nicaieri de primire. Am o banuiala ca de fapt ma plateste la negru si in realitate, in actele lui contabile apare doar suma minima, deci si contributia mea la sanatate si pensie este minima.
Cum pot verifica cat mi se plateste pentru pensie, sanatate, etc. ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:41, 24 Martie 2016
Orice persoana fizica cu domiciliul in Romania poate sa verifice online, pe site-ul ANAF, daca angajatorul a raportat sumele realizate de salariat pentru sanatate (c.a.s.s.), contributia la casa de pensii, somaj.

AvocatNet.ro va prezinta un scurt ghid referitor la obtinerea acestui document prin intermediul Spatiului privat virtual.
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

Pentru a fi siguri că angajatorul vostru este corect şi va plătit asigurarea de sănătate, puteţi verifica acest lucru online
[ link extern ]

Dacă angajatorul este corect şi a plătit contribuţiile către CNAS, atunci va fi afişat următorul mesaj: „Persoana selectată este asigurată”

De asemenea,incepand cu data de 01.04.2001 puteti solicita Casei de Pensii eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare angajator contributiile catre stat Martho Martho Buna ziua, Eu ca angajat cum pot sa stiu daca angajatorul imi plateste contributiile catre stat ce i se cuvine? Mentionez ca lucrez in domeniul privat, nu am ... (vezi toată discuția)
Plata angajatorului datoriilor catre stat NeamtuAurel NeamtuAurel Lucrez la o firma si as dori sa vad daca aceasta imi plateste toate drepturile catre stat,ex.sanatate,fondul de pensii etc.Unde ma adresez ? (vezi toată discuția)
Angajare, verificari cintaretul cintaretul La ce acte trebuie sa fim atenti cind ne angajem la o firma,si mai ales unde pe ce sait putem vedea daca ne plateste contributile la stat. (vezi toată discuția)