avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie internationala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie internationala

Buna, poate ma puteți ajuta cu un răspuns, ma aflu în plin proces de adoptie internationala a unui copil din România, potrivirea cu copilul a fost făcută asa si raportul. Si tot dosarul cu cererea de încredințare a fost trimis protectia copilului care ne au monitorizat pe parcursul potriviri a fost trimis săptămâna aceasta ls București pentru aprobare si mai apoi Bucureștiul sa trimita dosarul la tribunal pentru incredintare
Problema mea este urmatoarea., am primit de la directie o invoire pentru copil sa il putem lua la noi de vineri pina duminica in următoarele sfirsituri de săptămână pana la sfirsitul luni copilul inca se afla in grija statului daca se întâmplă ceva cine raspunde penal pentru copil teoretic inca nu este copilul nostru pina la incredintare daca se face un accident cine raspunde? Pe perioada potriviri am inteles dar acum dupa,,,,,,,,,,,, cei de la directie pe invoirea semnata de director scrie conform legi 272 pe 2004.. Am dat astazi telefon la București la adopti sa intreb daca este legal si au spus ca nu exzista asa ceva si ca nu am voie sa mai iau copilul in învoire pina nu este incredintat de tribunal. Pur si simplu nu stiu ce sa fac sa nu ma expun la un risc mare daca nu este copilul meu legal. Poate ma ajutati dumneavoastră cu.. raspun.multumesc

Alte discuții în legătură

Nelamurire riky_riky riky_riky Buna ziua. am si eu o intrebare si poate ma si ajutati cu un sfat. Sunt in divort cu sotia si este un minor la mijloc.... urmatorul termen de judecata este ... (vezi toată discuția)
Adoptia unui copil reptila reptila buna seara, asi dori sa adopt un copil dintr-o familie cunoscuta, ambele familii suntem de acord, care este procedura? imi trebuie un atestat? unde ma pot ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare copil minor melinda67 melinda67 Bună ziua, Conform hotărîrii jud. tatăl minorului are drept de vizită în felul următor: - în primul şi în al treilea sfîrşit de săptămînă ... (vezi toată discuția)