avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nelamurire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nelamurire

Buna ziua. am si eu o intrebare si poate ma si ajutati cu un sfat.
Sunt in divort cu sotia si este un minor la mijloc.... urmatorul termen de judecata este in septembrie.
Cum trebuie sa procedez ca sa pot sa imi vad si eu copilul (tin sa precizez ca sotia mi-a interzis sa imi mai vad copilul) pana se da sentinta irevocabila????
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 14:52, 27 Iunie 2009
Sa inteleg ca primul termen este in septembrie???Depuneti urgent cerere motivata pentru ordonanta privind program vizita minor!Cererea se introduce unde ati depus dosarul sau mai bine zis la judecatoria unde se judeca!
Da urmatoarul termen este in Septembrie .....am fost de 2 ori la tribunal pana in prezent dar sotia nu sa prezentat decat la a doua infatisare, si si atunci a cerut amanarea ca avocatul ei a trebuit sa plece din localitate. Vreau totusi ca sa pot lua copilul cel putin o zi pe saptamana la mine acasa. Credeti ca pot obtine prin cerere motivata?
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2009
riky_riky, utilizator
buna ziua
ce vreti dvs se cheama legaturi personale cu minorul reglementat de legea 272/2004 ,astfel ca in acest sens faceti o cerere pe care o adresati instantei unde aveti si dosarul de divort in care cereti ca pe calea ordonantei presedintiale sa vi se stabileasca un program de vizitare minor conform legilor in vigoare stfel :
1.vizitarea copilului la domiciliul sau de cate ori imi permite programul acestuia, si de cate ori am timp.
2.luarea copilului la domiciliul meu in weekend de doua ori pe luna de vineri ora 17 pina duminica ora 17, in prima si a treia saptamana,
3.in concediu o luna de zile perioada care sa coincida cu vacanta de vara a copilului si de sarbatorile legale, paste si craciun in zilele stabilte de comun acord.
4.pastrarea legaturilor prin telefon, email, etc. cu copilul,
de fiecare data cind acesta are o probeleme sa fiu anuntat
astfel veti obtine o hotariere prin care veti avea acest drept ,depuneti la dosar certificatul de nastere al minorului si o citatie sau un certificat de grefa precum aveti pe rol dosarul de divort si puteti solicita sa nu fie data cu citarea partilor pentru a se solutiona cu celeritate
bafta
av Homeag
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2009
ContSters58959, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un sfat urgent Daniel35 Daniel35 Pentru a....5 sau a 6-a oara sunt in divort,divortul fiind bagat de fiecare data de sotie la indemnul...soacrei.Dupa ce in Oct 2009 s-a renuntat la ... (vezi toată discuția)
Deplasarea copiilor in tara si in strainatate c_mircea c_mircea Legea 272 Art. 18 (2) Deplasarea copiilor in tara si in strainatate se realizeaza cu instiintarea si cu acordul ambilor parinti; orice neintelegeri intre ... (vezi toată discuția)
Cerere de vizitare minori Cristinatimus Cristinatimus Buna ziua!!!Sunt mama in divort.Am un copil de 3 ani!As vrea sa stabilesc un program de vizitare prin care s-a dat dreptul tatălui să aibă legături ... (vezi toată discuția)