avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... statul suporta cheltuielile de judecata - suport legal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

statul suporta cheltuielile de judecata - suport legal?

Am auzit acum cativa ani ca statul suporta o parte din cheltuielile de judecata (minim 75%) pentru persoanele cu o anumita categorie de venit. Nu am retinut legea care prevede aceasta hotarare.

Daca depistez legea voi avea posibilitatea sa angajez un avocat pe termen lung, cu remuneratia potrivita; deoarece sunt in suspendare si nu am alt servici, ma pot incadra. Ma puteti ajuta va rog?
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 05:16, 22 Octombrie 2009
Angel 2007 a scris:

Lege nr. 146/1997 din 24/07/1997 privind taxele judiciare de timbruPublicat in MOF nr. 173 - 29/07/1997
Versiune consolidata la data de 17/07/2009

Art. 15. - Sunt scutite de taxe judiciare de timbru actiunile si cererile, inclusiv cele pentru exercitarea cailor de atac, referitoare la:
o) cauzele penale, inclusiv despagubirile civile pentru daunele materiale si morale decurgand din acestea;*

se aplica doar pentru urmatoarele? Sau toate cauzele penale?

s) stabilirea si acordarea despagubirilor civile pentru pretinse incalcari ale drepturilor prevazute la art. 2 si 3 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, ratificata prin Legea nr. 30/1994, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 135 din 31 mai 1994, cu modificarile ulterioare;*
t) drepturile si interesele legitime pretinse de fostii detinuti si persecutati pentru motive politice in perioada regimului comunist din Romania.*

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor public judiciar A.B. A.B. Dupa aproape 2 ani de stagnare #-o, cazul a ajuns la Judecatorie, imediat fiind intampinat de primul obstacol, „Taxa Judiciara”. X-( Pentru a ... (vezi toată discuția)
Succesiune micutzucc micutzucc buna ziua as dori sa stiu daca pentru o succesiune a unui apartament facuta in tribunal este neaparat nevoie de un avocat si daca da, exista o facilitate ca ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru MarinBordeianu MarinBordeianu Buna ziua! Am un dosar pe rolul Judecatoriei Sector 4, unde mi s-a pus in vedere sa achit taxa judiciara de timbru. Eu as dorii sa fac cerere de ajutor public ... (vezi toată discuția)