avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Platitor de cas si cass de 2 ori?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Platitor de cas si cass de 2 ori?

Daca eu sint angajata si platesc deja cas si cass, ca pfa e obligatoriu sa le mai platesc inca o data???
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:30, 13 Ianuarie 2018
Daca ati inregistrat in 2017 un venit net (incasari minus plati pentru cheltuieli deductibile fara cele facute in timpul anului pentru cass si cas) de peste 22800 lei, atunci va trebui sa depuneti d600 si sa platiti contributiile pentru pfa.
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator
Multumesc mult
Toate cele bune!
Dar acest plafon de 22800 nu e stabilit de la 1 ianuarie pentru anul 2018? si, nu intra in calculul pe anul 2018? Ce treaba are cu venitul de pe 2017...pentru care am platit deja tot ce era de platit, inclusiv regularizari.
Eu vorbesc strict de anul 2018, pentru care imi voi estima veniturile.
Intrebarea mea era alta:
Reformulez: Eu sint si angajat la o institutie de stat si sint si pfa. Este obligatoriu in acest caz sa platesc contributiile CAS si CASS de 2 ori? si ca angajat si ca pfa?..
Caci daca ma imbolnavesc si ajung intr-un spital, nu-mi vor sta la cap 2 infirmiere, 2 asistente, 2 doctori si nu voi zace in 2 paturi in acelasi timp deoarece platesc de 2 ori asigurarile medicale...e un exemplu.
Da, se va plati si pentru veniturile de la pfa in plus fata de cele de la contractul de munca, in conditiile specificate. Iar cu treaba cu spitalul, no coment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligație de plată cas și cass Iuliaanamaria1985 Iuliaanamaria1985 E obligatoriu plata cas si cass?Până acum,cas nu il plateam. (vezi toată discuția)
Depunere declaratie 600 pentru plata cas danpin69 danpin69 Buna ziua Sunt PFA din 2014 cu norma de venit, obiectul activitatii fiind \" Coafura si alte activitati de infrumusetare\" cod CAEN 9602. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Impozitare 2018 andreeac89 andreeac89 Buna seara! Daca sunt pfa, dar incasarile mele lunare au fost si pana in 2018 sub 1900 lei pe luna, activitatea pe care o prestez ca pfa nefiind principala ... (vezi toată discuția)