avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Obtinere autorizatie pentru constructie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Obtinere autorizatie pentru constructie

Buna ziua,
Am si eu nevoie de cateva lamuriri, va rog. Intentionez sa achizitonez apartamentul socrilor, prin credit prima casa. Urmeaza sa facem mai intai cadastrul si intabularea.
Apartamentul are o modificare: dintr-o camera s-au facut doua dormitoare, s-a ridicat un zid intre ele de tip BCA, iar iesirea uneia dintre camere se face prin bucatarie, asadar aici a fost spart un zid.
Am vorbit cu o firma pentru cadastru si m-au indrumat astfel:
1.fie la primarie cerere pt obtinere autorizatie de constructie - posibilitate exclusa, dureaza mult prea mult
2.fie la politia locala, Serviciul Constrol si Disciplina, solicit o constatare precum ca modificarile din apartament sunt facute inainte de anul 2000.
As dori sa stiu cum as putea sa obtin aceasta constatare, ce ar insemna asta? Primesc amenda (banuiesc), dar exista riscul ca politia sa ma puna sa daram zidul? Ce alte costuri ar mai implica? Ca si timp, cat ar dura?

De asemenea, precizez ca facand credit, mai este si evaluatorul bancii care va veni, asadar as putea avea probleme in ce priveste obtinerea creditului datorita acestor modificari?

Astept cu interes raspunsurile dvs.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: eX3nna1 , utilizator 11:05, 12 Ianuarie 2018
Si prin politie demersurile sunt anevoioase
Documentele de constatare nu pot fi inregistrate la ocpi
De preferat sa parcurgeti procedura prin executare proiect tehnic,solicitare autorizatie de constructie si certificat de urbanism
Va multumesc. Tot ce ati spus dvs. se face la Primarie? Din ce am inteles, poate dura 6-8 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cu modificari prin prima casa elle-elle elle-elle vreau sa cumpar un apartament prin prima casa cu modificari fata de ceea ce exista in cadastrul apartamentului.Modificarile sunt: o usa care dadea din ... (vezi toată discuția)
Autorizatie? Analina_hades Analina_hades Locuiesc la etajul ultimul etaj,4, al unui bloc din beton. As vrea sa scot 2 usi , cea de la hol si bucatarie. Zidul cu usa din hol e din bca , pe langa usa ... (vezi toată discuția)
Autorizatie Alexandruionel Alexandruionel Buna ziua, Am cumparat un ap cu 2 camera in 30.06.2014 si m-am apucat de renovat. La 2 sapt vecinii mi au facut reclamatie la primarie ca daram ceva in ap. ... (vezi toată discuția)