avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Repunere pe rol a procesului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Repunere pe rol a procesului

Instanta de judecata poate sa repuna pe rol procesul civil dupa ce la ultima infatisare a spus sentinta in pronuntare? Mise pare dubioasa rau aceasta hotarare a instantei care in loc sa dea pronuntarea da un nou termen de judecata si asta ,repet ,dupa ce la ultima infatisare ultimele cuvinte au fost :sentinta in pronuntare!.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:21, 15 Octombrie 2009
Daca a ramas in pronuntare , asteptati sa vedeti solutia dupa care in termenul prevazut de 15 zile puteti ataca solutia. In situatia in care instanta suspenda dosarul atunci faceati cerere de repunere pe rol a dosarului. Dupa pronuntare veti declara apel ,sau recurs.
Din pacate, daca instanta se considera nelamurita cu ceva poate repune pe rol cauza.
Instanta a facut aplicarea dispozitiilor art. 151 Cod procedura civila, "noi lamuriri" putand insemna si administrarea altor probe in cauza.

ART. 151
Pricina poate fi repusa pe rol, daca instanta gaseste necesare noi lamuriri.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Multumesc pentru raspunsuri, totusi pentru ca se judeca de 5 ani acest proces si s-au administrat toate probele (inscrisuri,martori interogatorii expertiza)consider ca se tergiverseaza in continuare lucrurile doar pentru ca asa vrea partea adversa!
atomol a scris:

Multumesc pentru raspunsuri, totusi pentru ca se judeca de 5 ani acest proces si s-au administrat toate probele (inscrisuri,martori interogatorii expertiza)consider ca se tergiverseaza in continuare lucrurile doar pentru ca asa vrea partea adversa!

Decat sa dea o solutie, doar asa ca sa bifeze o activitate in caietul desarcini, mai bine este ca instanta sa repuna cauza pe rol pentru a clarifica ceea ce a ramas neclarificat. Am avut un dosar care avea vreo 5 ani prelaut in anul al 5-lea si nu se mai stia cine cere, ce cere si cui cere ceva, ce cereri au ramas in judecata si care sunt exact partile; cauza a ramas in pronuntare dar vazand ca sunt neclaritati instanta a repus cauza pe rol dupa care am obtinut o solutie.
Se mai intampla, ca si judecatorii sunt oameni.

Alte discuții în legătură

repunere pe rol,definitie ,cauze. ContSters136493 ContSters136493 Care pot sa fie [b]MOTIVELE[/b]pentru care o cauza aflata deja [b]IN PRONUNTARE[/b],poate sa fie repusa pe rolul de judecata. Poate constitui incapacitatea ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol a_gmona a_gmona Buna ziua! Am o mare nelamurire. Asteptam pronuntarea la o cauza ce dureaza de 2 ani, s-a anuntat incheierea, sentinta data \" repunerere pe rol\". Ce ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol elena_1234 elena_1234 Buna seara, sapt aceasta am avut termen la un proces la curtea de apel. Eu nu m-am prezentat, dar am solicitat sa se judece in lipsa. Nici cealalta parte nu ... (vezi toată discuția)