avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... REPUNERE PE ROL,DEFINITIE ,CAUZE.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

REPUNERE PE ROL,DEFINITIE ,CAUZE.

Care pot sa fie MOTIVELEpentru care o cauza aflata deja IN PRONUNTARE,poate sa fie repusa pe rolul de judecata.
Poate constitui incapacitatea temporara de munca(imbolnavirea)judecatoarei care s-a ocupat de dosar un motiv pentru a se proceda asa,in conditiile in care procesul se afla la recurs si este judecat de un complet de judecata?
Va multumesc tuturor celor ce veti avea amabilitatea sa-mi raspundeti.
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
ContSters136493, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:58, 25 Martie 2011
Art.151 cpc spune clar -pricina poate fi repusa pe rol daca instanta gaseste necesare noi lamuriri.
Dar daca deja la ultimul termen de judecata se hotarase ca respectiva cauza sa ramana in pronuntare ,dandu-se termen,iar la termenul stabilit s-a hotarat sa se repuna pe rol?S-a invocat ca judecatoarea s-a imbolnavit,ceea ce nu mi se pare logic a constitui un motiv de repunere a cauzei.
Din analiza textului art.256 C.proc.civ. , dar şi din cuprinsul altor dispoziţii procedurale, în legătură cu deliberarea se poate reţine ca, pricina poate fi repusă pe rol, dacă instanţa găseşte necesare noi lămuriri (împrejurări de fapt sau de drept nelămurite , adică nu au fost discutate în contradictoriu) (art.151 C.proc.civ. ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol elena_1234 elena_1234 Buna seara, sapt aceasta am avut termen la un proces la curtea de apel. Eu nu m-am prezentat, dar am solicitat sa se judece in lipsa. Nici cealalta parte nu ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol a_gmona a_gmona Buna ziua! Am o mare nelamurire. Asteptam pronuntarea la o cauza ce dureaza de 2 ani, s-a anuntat incheierea, sentinta data \" repunerere pe rol\". Ce ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol a procesului atomol atomol Instanta de judecata poate sa repuna pe rol procesul civil dupa ce la ultima infatisare a spus sentinta in pronuntare? Mise pare dubioasa rau aceasta hotarare ... (vezi toată discuția)