Am o mare nelamurire. Asteptam pronuntarea la o cauza ce dureaza de 2 ani, s-a anuntat incheierea, sentinta data " repunerere pe rol". Ce inseamna acest lucru? Actiunea a fost introdusa de mine. Am pierdut procesul? Se rejudeca? Trebuie platit din nou avocatul la repunerea pe rol? Trebuie facut recurs la acesta sentinta? Va rog ajutati ma cu un sfat!
Cu multe multumiri,
Inseamna ca instanta nu a pronuntat inca o hotarare judecatoreasca cu privire la fondul cauzei. De exemplu, instanta dispune repunerea pe rol a unei cauze atunci cand apreciaza ca nu poate pronunta o hotarare doar pe baza probelor propuse si administrate in cauza. Prin urmare, consultati dosarul pentru a vedea care a fost motivul repunerii pe rol.
Daca instanta nu a pronuntat o hotarare inseamna ca, deocamdata, nu ati pierdut procesul si ca nu se rejudeca nimic, doar continua judecata.
Puteti sa anexati la dosarul in cauza noutati, pe care nu le aveati cand s-a dispus punerea pe rol, orice e folositor la dosar. In principiu la repunerea pe rol nu ar trebui sa platiti din nou avocatul.
Pricina poate fi repusă pe rol, dacă instanţa găseşte necesare noi lămuriri (împrejurări de fapt sau de drept nelămurite , adică nu au fost discutate în contradictoriu) (art.151 C.proc.civ. ).
Repunere pe rol
elena_1234
Buna seara,
sapt aceasta am avut termen la un proces la curtea de apel. Eu nu m-am prezentat, dar am solicitat sa se judece in lipsa. Nici cealalta parte nu ... (vezi toată discuția)