avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... repunere pe rol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

repunere pe rol

Buna ziua!

Am o mare nelamurire. Asteptam pronuntarea la o cauza ce dureaza de 2 ani, s-a anuntat incheierea, sentinta data " repunerere pe rol". Ce inseamna acest lucru? Actiunea a fost introdusa de mine. Am pierdut procesul? Se rejudeca? Trebuie platit din nou avocatul la repunerea pe rol? Trebuie facut recurs la acesta sentinta? Va rog ajutati ma cu un sfat!
Cu multe multumiri,
Cel mai recent răspuns: a_gmona , utilizator 22:13, 20 Decembrie 2009
Inseamna ca instanta nu a pronuntat inca o hotarare judecatoreasca cu privire la fondul cauzei. De exemplu, instanta dispune repunerea pe rol a unei cauze atunci cand apreciaza ca nu poate pronunta o hotarare doar pe baza probelor propuse si administrate in cauza. Prin urmare, consultati dosarul pentru a vedea care a fost motivul repunerii pe rol.

Daca instanta nu a pronuntat o hotarare inseamna ca, deocamdata, nu ati pierdut procesul si ca nu se rejudeca nimic, doar continua judecata.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~
Puteti sa anexati la dosarul in cauza noutati, pe care nu le aveati cand s-a dispus punerea pe rol, orice e folositor la dosar. In principiu la repunerea pe rol nu ar trebui sa platiti din nou avocatul.
Pricina poate fi repusă pe rol, dacă instanţa găseşte necesare noi lămuriri (împrejurări de fapt sau de drept nelămurite , adică nu au fost discutate în contradictoriu) (art.151 C.proc.civ. ).
Multumesc mult pentru lamuriri!
Sarbatori fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol a procesului atomol atomol Instanta de judecata poate sa repuna pe rol procesul civil dupa ce la ultima infatisare a spus sentinta in pronuntare? Mise pare dubioasa rau aceasta hotarare ... (vezi toată discuția)
repunere pe rol,definitie ,cauze. ContSters136493 ContSters136493 Care pot sa fie [b]MOTIVELE[/b]pentru care o cauza aflata deja [b]IN PRONUNTARE[/b],poate sa fie repusa pe rolul de judecata. Poate constitui incapacitatea ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol elena_1234 elena_1234 Buna seara, sapt aceasta am avut termen la un proces la curtea de apel. Eu nu m-am prezentat, dar am solicitat sa se judece in lipsa. Nici cealalta parte nu ... (vezi toată discuția)