avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modalitate de plata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modalitate de plata pensiei alimentare

Suntem in process de divort cu sotul meu. Sa oferit să plătească o contribuție de pensie la un cont bancar în numele unui copil care vă poate beneficia la vârsta de 18 ani. Dar nu sunt de acord, am nevoie de ajutor acum, copil are 4 ani. Nu am un salariu mare pentru a susține un copil pana vârsta de 18 ani,
Ce fel de aparare pot să fac pentru această cerință soțului meu, în conformitate cu Codul civil și Codul familiei, care articole reglementează această chestiune?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:08, 12 Ianuarie 2018
Art. 533

Plata pensiei de întreţinere

(1) Pensia de întreţinere se plăteşte în rate periodice, la termenele convenite de părţi sau, în lipsa acordului lor, la cele stabilite prin hotărâre judecătorească.



(3) De asemenea, părţile pot conveni sau, dacă sunt motive temeinice, instanţa de tutelă poate hotărî ca întreţinerea să se execute prin plata anticipată a unei sume globale care să acopere nevoile de întreţinere ale celui îndreptăţit pe o perioadă mai îndelungată sau pe întreaga perioadă în care se datorează întreţinerea, în măsura în care debitorul întreţinerii are mijloacele necesare acoperirii acestei obligaţii.


Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor pendre pendre Buna ziua sant divortat platesc pensie intretinere dupa 2 copii. Copii sant 7 si 11 ani. Vreu si platesc pensia intreaga suma cat mai sant pana cand ... (vezi toată discuția)
Divort Nicu tanasoiu Nicu tanasoiu La notar se poate divorta cu 3 copii minori? Eu, ca tata doresc sa las si casa si toate bunurile copiilor si soției. Ma scutește lucrul asta de plata pensiei ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara R@Carmen R@Carmen Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu o problema. Am urmatoarea speta: soti dovortati,cu un copil. In ce context se poate,ca unul dintre parinti sa achite ... (vezi toată discuția)