avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

La notar se poate divorta cu 3 copii minori? Eu, ca tata doresc sa las si casa si toate bunurile copiilor si soției. Ma scutește lucrul asta de plata pensiei alimentare ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:43, 9 Decembrie 2019
Puteti divorta la notar.
doresc sa las si casa si toate bunurile copiilor si soției. Ma scutește lucrul asta de plata pensiei alimentare ?

In ce fel sa lasati ? La salati si sa pleti , fara acte ? sa treaca o perioada in care sa nu platiti pensie si sa va intoarceti peste niste ani sa faceti partajul ? Nu!
Va trebui sa faceti partajul si pt sulta cuvenita - c/val a 1/2 din casa, va puteti intelege cu sotia in scris ca platiti pensie anticipat, pe toata perioada de pana la 18 ani pt toti 3 - sau pt o perioada, cat ar veni socotit jumatate din salariu raportat la sulta.
art 533
(3) De asemenea, părţile pot conveni sau, dacă sunt motive temeinice, instanţa de tutelă poate hotărî ca întreţinerea să se execute prin plata anticipată a unei sume globale care să acopere nevoile de întreţinere ale celui îndreptăţit pe o perioadă mai îndelungată sau pe întreaga perioadă în care se datorează întreţinerea, în măsura în care debitorul întreţinerii are mijloacele necesare acoperirii acestei obligaţii.

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor pendre pendre Buna ziua sant divortat platesc pensie intretinere dupa 2 copii. Copii sant 7 si 11 ani. Vreu si platesc pensia intreaga suma cat mai sant pana cand ... (vezi toată discuția)
Compensare pensie intretinere - sulta partaj mioara2012 mioara2012 Se poate va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: Sunt in proces de partaj si in paralel am initiat si o actiune pt plata pensiei alimentare pt minor. ... (vezi toată discuția)
Renuntare la pensia de intretinere Monroe Monroe Buna seara, Am doi copii minori si vreau sa divortez. Sotul spune ca renunta la partea lui de apartament daca ii dau o declaratie la notariat, ca nu-i cer ... (vezi toată discuția)