avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Compensare pensie intretinere - sulta partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Compensare pensie intretinere - sulta partaj

Se poate va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie:
Sunt in proces de partaj si in paralel am initiat si o actiune pt plata pensiei alimentare pt minor.
Un prieten mi-a sugerat sa cer in procesul de partaj sa se faca o compensare intre pensia de intretinere ce ar trebui ca fostul sot sa o plateasca minorului cu sulta ce urmeaza sa o dau acestuia pentru valoarea ce i-ar reveni pe imobilul in cauza.
Cu alte cuvinte sa scad aceasta pensie de intretinere pe care fostul ar trebui sa o plateasca la minor pana la 18 ani din acea sulta, si sa ii mai dau eventual o diferenta.
Am marea rugaminte sa imi spuneti daca pot sa cer asa ceva si daca exista vreo varianta ca aceasta solicitare sa fie acceptata?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:57, 29 Noiembrie 2013
Din cate stiu eu, suma datorata cu titlu de pensie alimentara nu se poate compensa cu o datorie a debitorului fata de dvs. Sumele rezultate din pensia alimentara sunt ai copilului, pt cresterea si ingrijirea lui, nu pt dvs. Deci vreti sa compensati suma datorata de tata copilului cu suma datorata de dvs. tatalui. Eu apreciez ca nu se va admite o asemenea cerere. Puteti consulta un avocat.
ce doriti dvs nu e admisibil insa daca se fixeaza acum pensia si dansul nu o va plati, il puteti executa sillit din sulta.
puteti cere in prealabil ca instanta sa hotarasca o plata globala a pensiei pt a avea ce si din ce executa.
art 533
De asemenea, partile pot conveni sau, daca sunt motive temeinice, instanta de tutela poate hotari ca intretinerea sa se execute prin plata anticipata a unei sume globale care sa acopere nevoile de intretinere ale celui indreptatit pe o perioada mai indelungata sau pe intreaga perioada in care se datoreaza intretinerea, in masura in care debitorul intretinerii are mijloacele necesare acoperirii acestei obligatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Nicu tanasoiu Nicu tanasoiu La notar se poate divorta cu 3 copii minori? Eu, ca tata doresc sa las si casa si toate bunurile copiilor si soției. Ma scutește lucrul asta de plata pensiei ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara Sophia123 Sophia123 Se Poate cere prin instanta plata pensiei alimentare Pana la majorat si scazuta din sulta Am doi copii cu fostul sot, pensie alimentara de 200 lei de copil , ... (vezi toată discuția)
Renuntare la pensia de intretinere Monroe Monroe Buna seara, Am doi copii minori si vreau sa divortez. Sotul spune ca renunta la partea lui de apartament daca ii dau o declaratie la notariat, ca nu-i cer ... (vezi toată discuția)