avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stagiu de cotizare pentru indemnizatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stagiu de cotizare pentru indemnizatie

am contract cu o firma part time si am aflat ca nu au platit stagiul catre asigurarile sociale deloc (din 2007 pana in prezent). As dori sa stiu daca exista vreo posibilitate macar daca ii conving sa-mi plateasca pentru lunile iunie, iulie, august anul acesta cat as avea eu nevoi urgent si restul cand o sa poata.

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 19:35, 15 Octombrie 2009
Acordarea indemnizatiei crestere copil nu este conditionata de plata contributiilor de catre angajator. Voiati sa intrebati altceva?
Despre ce contributii intrebati?
Contributii la asig sociale, contributii la asig sociale de sanatate,contributii la asig sociale somaj?
Dar de ce este conditionata daca nu de platirea contributiilor? Eu am inteles ca trebuie sa fie platite contributiile platite timp de un an anterior nasterii. Asa vechimea este neintrerupta (pentru ca am contractul inregistrat de 2 ani si mai am unul acum din septembrie ).

Ma refer in special la contributiile de asigurari sociale (de la casa de pensii si asigurari sociale am informatia) pentru ca de acolo mi-au comunicat ca nu s-a platit, la somaj s-au mai platit contributiile cam pana in luna iulie anul acesta.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2009
ada2113, utilizator
In cazul acordarii indemnizatiei pentru crestere copil nu este prevazuta obligatia de a prezenta dovada platilor contributiilor in cazul contractelor de munca. Raspunderea contraventionala si eventual penala pentru retinerea si neplata contributiilor datorate de angajat este doar a angajatorului.
Pentru lamuriri suplimentare puteti citi din OUG 148/2005, actul normativ care reglementeaza acordarea indemnizatiilor crestere copil.
pakos a scris:

In cazul acordarii indemnizatiei pentru crestere copil nu este prevazuta obligatia de a prezenta dovada platilor contributiilor in cazul contractelor de munca. Raspunderea contraventionala si eventual penala pentru retinerea si neplata contributiilor datorate de angajat este doar a angajatorului.
Pentru lamuriri suplimentare puteti citi din OUG 148/2005, actul normativ care reglementeaza acordarea indemnizatiilor crestere copil.

A nu se intelege de aici ca nu va trebuie sa duceti adeverinta de la locul de munca in care , indirect se atesta plata cotizatiilor. prin urmare tot se va cere acesta dovada prin adeverinta respectiva.Vedeti ca s-a mai discutat in amanunt problema asta pe site.Gasiti raspunsul acolo

Alte discuții în legătură

Concediu maternal Mari20 Mari20 Buna seara, am si eu o intrebare daca poate sa ma ajute cineva cu un raspuns.. sotia mea a nascut acum o luna, ea are dreptul la concediul maternal 126 de zile ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului sorynagabryela sorynagabryela Buna ziua! As dori sa stiu daca o persoana angajata cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata, cu vechime la actualul loc de munca de 2 ani, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului cand angajatorul e datornic la stat si in procedura de executare silita SimonaTpl SimonaTpl Buna ziua. In cazul in care angajatorul apare pe lista datorinicilor la stat (s-a inceput executarea silita pentru recuperarea debitelor inregistrate la ... (vezi toată discuția)