Daca am venituri numai din arenda terenului agricol care sunt sub venitul minim 22800lei/an, cum procedez ? Mai depun sau nu declaratia 600 ?Mi se retine oricum impozitul pe venit si CASS dar voi mai avea calitatea de asigurat ? Pot opta sa nu mai platesc CASS ?
Arendasul deduce si vireaza cota de 25% pentru CASS din sumele ce mi se cuvin. ,Cum fac . calculez eu diferenta ? Oricum plata arendei se face dupa luna august si oricum in doua transe de regula septembrie si decembrie. Platesc anul acesta 25 % raportat la venitul de anul trecut ?
Am intrebat la ANAF si am obtinut urmatoarele raspunsuri (pentru depasire plafon 22800)
1.asistenta contribuabili (telefonic) Nu trebuie depusa declaratia pentru ca plateste arendatorul
2.inspector directia teritoriala ANAF: Trebuie depusa pentru ca asa scrie in lege
3.asistenta contribuabili (telefonic) (din nou. din sediul ANAF) : Trebuie depusa ,nu avem inca norme de aplicare dar probabil arendatorul nu va mai retine CASS, daca nu, paguba contribuabilului
Pentru nedepasire e optional.
Oricum am intrat in SPV si voi astepta ultima secunda........................
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.