Daca am venituri numai din arenda terenului agricol care sunt sub venitul minim 22800lei/an, cum procedez ? Mai depun sau nu declaratia 600 ?Mi se retine oricum impozitul pe venit si CASS dar voi mai avea calitatea de asigurat ? Pot opta sa nu mai platesc CASS ?
Arendasul deduce si vireaza cota de 25% pentru CASS din sumele ce mi se cuvin. ,Cum fac . calculez eu diferenta ? Oricum plata arendei se face dupa luna august si oricum in doua transe de regula septembrie si decembrie. Platesc anul acesta 25 % raportat la venitul de anul trecut ?
Am intrebat la ANAF si am obtinut urmatoarele raspunsuri (pentru depasire plafon 22800)
1.asistenta contribuabili (telefonic) Nu trebuie depusa declaratia pentru ca plateste arendatorul
2.inspector directia teritoriala ANAF: Trebuie depusa pentru ca asa scrie in lege
3.asistenta contribuabili (telefonic) (din nou. din sediul ANAF) : Trebuie depusa ,nu avem inca norme de aplicare dar probabil arendatorul nu va mai retine CASS, daca nu, paguba contribuabilului
Pentru nedepasire e optional.
Oricum am intrat in SPV si voi astepta ultima secunda........................