avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligatia salariatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligatia salariatului

Buna ziua....Daca copilu meu s-a nascut în 26 dec.2017...eu fiind in concediu de sărbători....În cate zile sunt obligat sa anunt angajatorul de acest eveniment?....si daca din data de 21 dec.2017 pana în 07 ian. 2018 toata firma este in concediu,specific eu ne avand se pare zile de concediu dupa spusele şefilor...dar avand de anu trecut 2017 4 zile ,iar zilele libere pentru copil , respectiv 5 zile lucratoare de la stat si 10 zile lucratoare cu Atestatul de puericultura fiind puse tot în zilele de concediu după nasterea copilului din 27-28 dec 2017 si 3-5 ian 2018....eu fiind cum am mentionat mai sus in concediu de sărbători????zilele pentru copil fiindu-mi puse tot în zilele de concediu mai sus mentinate...eu nu am dorit sa fie cumulate concediu de sarbatori cu zilele libere pentru copil 15 zile lucratoare, ci in continuarea sau după zilele de concediu ca sa pot fi mai multe zile daca asa s-a intamplat sa se nască....si daca sunt in zilele libere pentru copil ma poate concedia sau doar după ce trec aceste zile....pe care prin hotărârea sefilor mi-au dat zilele cumulate cu concediu ,nu cu acordul meu stabilind împreună cum prevede legea.??
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2018
David26, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:22, 12 Ianuarie 2018
Nu se pot suprapune zilele de CO cu concediu paternal sau cu zilele libere platite pentru ansterea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariat angajator David26 David26 Buna ziua,as dorii sa ma ajutati sa inteleg cum poți fi in concediu dar zilele de concediu nu sunt....!!?? Din data de 1 sep.2017 sunt angajat la firma la ... (vezi toată discuția)
de câte zile libere beneficiază tatăl la al doilea copil CristianJr CristianJr voi fii tata din nou in ianuarie si as vrea sa stiu daca mai am dreptul la 5 zile libere ca sefii spun ca doar la primul copil am dreptul (vezi toată discuția)
Zile libere la nasterea unui copil cristina_2013 cristina_2013 Buna ziua, Conform contractului colectiv de munca din firma la care lucrez, pentru nasterea unui copil se acorda 5 zile +10 zile daca a urmat cursuri de ... (vezi toată discuția)