avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restituire spor sistematic pentru lucrul peste program
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restituire spor sistematic pentru lucrul peste program

In perioada 1 ianuarie 2013 - 30 iulie 2014 angajatorul a acordat persoanelor cu functii de conducere spor sistematic pentru lucrul peste program, conform contractului colectiv de munca. In urma controlului curtii de conturi, s-a constatat ca angajatorul nu a intocmit documentele legale de acordare a sporului si a dispus recuperarea acestuia. Drept urmare, angajatorul a trimis scrisori persoanelor in cauza prin care le cere restituirea sumelor respective. Considerati ca angajatul care a primit acest spor conform contractului colectiv de munca trebuie sa restituie aceste sume? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:20, 13 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform art.256 alin.1 C.mun., salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie.

In speta, salariatul in cauza ,in cadrul unei actiuniin instanta, il poate chema in garantie pe cel care a decis plata ,in vederea obligării acestuia din urmă la plata despăgubirilor pe care le-ar avea de suportat cel obligat în litigiul principal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata eronata sume in plus la salariu elena-f-b elena-f-b Buna ziua, Unui salariat i s-au calculat si platit sume in plus la salariu, timp de 3 luni. Este corect sa se recupereze sumele in plus platite, ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru salariat care se pensioneaza la limita de virsta olarasu ileana olarasu ileana Pe12.11.2015 salariatul se pensioneaza la limita de virsta.A efectuat concediul de odihna pentru intreg anul 2015.Angajatorul poate sa-i impute diferenta de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca un salariat bugetar a luat tot concediul de odihna ... dumi32 dumi32 Buna ziua, daca un salariat bugetar a luat tot concediul de odihna dupa care ii inceteaza contractul individual de munca cu acordul partilor, se restituie ... (vezi toată discuția)