avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa auto

Buna ziua,

Am o nedumerire si sper ca ma puteti ajuta.
Am platit taxa de prima inmatriculare in martie 2008, in valoare de 5400 lei. In acelasi an, cred ca in iulie, a intrat in vigoare o alta varianta de taxa de inmatriculare ( cred ca taxa de poluare) prin care mi s-a recalculat taxa platita anterior si prin care mi s-a returnat o parte din bani (2800 lei).
Anul trecut, in octombrie, am depus dosarul pentru a mi se restitui taxa auto din 2008. Nu mai aveam chitanta, si am facut si o cerere pentru ca cei de la ANAF sa o gaseasca in baza de date. Mi-au gasit chitanta cu taxa in valoare de 5500 lei. Cand le-am explicat ca mi s-a recalculat taxa si ca mi s-au restituit o parte din bani, ei nu au gasit nimic in baza de date.
In situatia asta, am depus dosarul cu taxa platita initial, de 5500 lei.
In cazul asta, mai pot recupera diferenta de bani? Nu am nici o dovada (chitanta) precum ca mi s-a recalculat taxa si am primit o parte din bani in 2008.
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Restituire taxa auto lucian_2010 lucian_2010 buna ziua!in anul 2008 am mers in Germania si am cumparat o masina,dar cum buletinul meu era deteriorat,l-am trecut pe tata cumparator pe act!cand am ajuns in ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare auto zaris zaris Am achiziţionat în luna septembrie 2009 un autoturism nou (1461 cmc, euro 4). Am plătit 1100 lei taxa de poluare. Se poate recupera aceasta taxă. (vezi toată discuția)
O recalculare a taxei pe poluare pentru emisiile de co2 ? kamisa kamisa daca am depus o cerere de calcul al taxei pe poluare la care am atasat copia cartii de identitate fara emisiile de co2, s-0a emis decizia de calcul al taxei, ... (vezi toată discuția)