avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decontare combustibil masina personala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decontare combustibil masina personala

Buna seara,vin si eu cu o mica problema.
Lucrez intr-o fabrica specializata pe fabricarea produselor din cauciuc,silicon pentru diferite industrii ( auto,electrocasnice,industriale). Am o vechime de aproximativ 5 ani.
Problema e ca sunt nevoit sa fac naveta cam 50 km dus-intors,cu masina personala,ne-avand alt mijloc de transport care sa corespunda cu programul de incepere-incheiere tura,si asta nu prea imi convine.
Ce as putea face in privinta asta,ce drepturi am ca angajat cu functie de sef de echipa,se poate acorda,legal,o decontare partiala a combustibilului?
Am discutat cu seful si mi'a spus ca nu poate sa imi deconteze nimic,nici macar valoarea unui abonament de microbuz cu care alti colegi vin la servici si beneficiaza de abonament gratuit oferit de firma.
Ce as putea face?
Cel mai recent răspuns: dieter-adrian , utilizator 18:04, 12 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul poate asigura salariatului contravaloarea costurilor de deplasare pentru transportul intre localitatea de domiciliu si localitatea unde se afla locul de munca.

In acest caz, se poate incheia un contract de comodat prin care angajatul foloseste autoturismul si in folosul firmei.

Obligația angajatorului de a deconta cheltuielile de transport de la domiciliu la locul de muncă trebuie menționată în contractul colectiv de muncă sau în contractele individuale de muncă.
Multumesc tare mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare benzina angajati ioana10 ioana10 Buna ziua... as dori sa intreb daca poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema. La firma la lucrez se doreste gasirea unei forme juridice legale de ... (vezi toată discuția)
Decontare transport - combustibil have have Va rog sa-mi spuneti care sunt criteriile de decontare a transportului, respectiv a combustibilulului in cazul in care fac naveta intre localitatea de ... (vezi toată discuția)
Este legal sa nu mi se deconteze naveta? AlexandraIi AlexandraIi Sunt cadru didactic la o scoala din localitatea X. Menționez ca sunt navetista, iar distanta parcursa e de 100km/zi(50 dus, 50 întors.abonamentul pe ruta ... (vezi toată discuția)