Acum aproape 2 ani, mai precis pe 25.01.08 am inundat pe vecinul de sub mine care avea asigurata casa.Au venit si au facut constatarea abia pe 31.01.08.Pe data de 23.09.09 cei de la asiguraari mi-au trimis actul prin care sa merg la conciliere si copii dupa unele acte aflate in dosar si anume dispozitia de plata catre vecinul,polita de asigurare care 25.01.07-24.01.08,procesul verbal de constatare,iar pt plata un deviz estimativ (preturi si tarife sunt exprimate din "Buletiinul tehnic de preturi in mica constructie si reparatii in constructii,editie Matrix rom Bucuresti februarie 2007").Valoare devizului este de 1055ron la care sunt adaugate urmatoarele materile glet 7mp ,zugraveala simla 89,5mp si tapet 15,5mp astea toate costind 163,07ron, la care se adauga manopera 724,60ron,dupa care mai sunt adaugate alte cheltuieli : cheltueli de transport 16ron,tva la materiale 34.08ron,cheltueli indirecte 117,25ron.Pe data de 26.09.09 am fost prima data la iei spunaindule ca polita era expirata la care mi-au dat o copie de pe un "Supliment de asigurare cu data de 15.01.08 privind reinoire politei ,,,,,"iar date de inregistare a acestei corespinde cu data cind a venit sa fac constatarea adica 31.01.08,Tot acolo mi-au spus ca vecinu si-a facut renovare in "REGIE PROPRIE".In acest caz ce e de facut?si in cazul lucrea a fost facuta in regie proprie cei de la asigurari de ce mai cer manopera + alt cheltuieli? si ce trebuie sa fac ? va multumesc anticipat cu mult respect
Suplimentul se ataseaza unei polite in vigoare, nu poate fi considerat polita.
Solicitati Asiguratorului sa prezinte o polita (reinnoirea inseamna alta polita, cu alta serie, nu un supliment) valabila la data accidentului.
Daca data inundatiei este 25.01 iar data de expirare a politei 24.01 nu exista acoperire.
Suplimentul acela viza polita expirata,daca data lui este 15.01.
Daca nu exista o polita intrata in vigoare cu data de 25.01.2008 asiguratorul nu are temei legal,nu se poate indrepta impotriva dv.