Domnii mei,
Am fost dat in judecata de un domn, care imi cerea plata a 120 000 lei Ron... Instanta i-a fixat domnului in cauza o taxa de timbru in valoare de cca 6000 lei Ron. Domnul respectiv, la toate termenele, a gasit motivatii si nu a platit. La ultimul termen, instanta a gasit de cuviinta sa solutioneze cauza prin anularea actiunii prin netimbrare, cu recurs. Domnul in cauza a facut recurs si s-a judecat la Tribunal. Aici, s-a tot judecat si i s-a pus in vedere sa plateasca vreo 60 de bani...#-o...
Apoi, la alt termen, s-a amantat pentru recalculare, deoarece, s-a motivat, nu s-a citit corect suma de 120 000 ci s-a citit doar...12 000...X-(...
Apoi, s-a pronuntat solutia, care spune:...Admite apelul declarat de apelantul-reclamant ... Desfiinţează sentinţa şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe. Definitivă. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare."...:(..
Daca stie cineva, (voi intreba si avocatul, fireste, dar nu strica o parere in plus), ce inseamna acest lucru, ii sunt recunoscator...
Cu respect, va rog de iertare si va multumesc anticipat....
Cauza se trimite pentru judecarea fondului...nu mai are importanta plata taxei de timbru....atata timp cat i s-a admis apelul si s-a trimis cauza aceleiasi instante spre rejudecare
La judecarea cauzei in apel, instanta ar fi trebuit sa constate reaua credinta a reclamantului prin faptul ca nu a vrut sa plateasca acea taxa de timbru judiciar la valoarea pretentiilor sale, astfel respingand apelul reclamantului. Trebuie sa va grabiti cu termenul de declarare a recursului in termenul legal, impotriva deciziei instantei de apel. Succes!
Nu inteleg cum instanta a trecut peste aceasta chestiune a netimbrarii. Asa cum spunea un coleg, este bine sa va anuntati avocatul sa poata declara recurs.