avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Prima casa cu unu din parinti
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Prima casa cu unu din parinti

Buna ziua ! Credeti ca as putea face credit pt prima casa pe 30 de ani cu mama care are 53 de ani, eu nefiind casatorita ? De la banca mi s-a spus ca nu imi poate acorda pe 30 de ani, doar pe 12 ani, pana la varsta de pensionare a mamei. Desi cunosc un caz care a reusit in aceleasi conditii in 2016, iar dupa pensionare mama ar iesi din schema creditului ca debitor. E posibil sa nu mai fie acceptata aceasta situatie dupa innoirea regulilor BNR ?
Cel mai recent răspuns: Alina Rosu , Evaluator 15:03, 21 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ideea este ca atat titularul de contract cat si codebitorul trebuie sa prezinte garantii ca vor avea venituri suficiente pentru plata ratelor pe toata perioada de creditare.. Cum codebitorul va avea venituri previzibile mai reduse dupa o anumita perioada este de inteles reticenta bancii.
Nu va ramane decat sa va casatoriti ori sa gasiti un sot care are deja casa si scapati de rate! :))
Buna seara ,

Sfatul meu este sa acceptati conditiile bancii in ceea ce priveste perioada de creditare.
Intrebati la banca daca se poate face au act aditional la contractul de creditare prin care eventual dupa casatorie sa introduceti un codebitor.
acest lucru are avantaje si dezavantare ;

ipotetic vorbind

avantaje -aveti posibilitatea prelungirii perioadei de rambursare
aveti un codebitor -deci suma se imparte;

dezavantaje -actul de proprietate se poate modifica in functie daca sau nu se modifica titularul contractului de credit.

sunt de acord si cu sfatul D-nului CYAN,,Nu va ramane decat sa va casatoriti ori sa gasiti un sot care are deja casa si scapati de rate!

cu speranta ca v-am fost de ajutor va doresc SUCCES
Daca nu sunteti casatorita - dar sunteti in concubinaj cu un barbat- sunt banci care acorda credite pt achizitie de locuinte in aceste conditii; nu este necesar ca sa fiti casatoriti.
In acest fel este mult mai avantajos, intrucat perioada de creditare va fi mai mare.
O zi frumoasa!
Alina Rosu a scris:

dar sunteti in concubinaj cu un barbat- sunt banci care acorda credite pt achizitie de locuinte in aceste conditii;


Bancile respective nu acorda credite daca in concubinaj sunt implicate persoane de acelasi sex? pentru ca ar fi vorba de discriminare...
Acesta este un exemplu pt gasirea unei solutii de contractare a unui credit pt achizitie locuinta, insa detaliile se pot obtine numai la sediul agentiilor/sucursalelor bancilor comerciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codebitor contract credit iuliap01 iuliap01 Buna ziua, In 2008 am semnat ca si codebitor la un contract de credit ioptecar de la [editat] Imprumutatul ar fi trebuit sa fie viitorul meu sot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, partaj in concubinaj in conditiile urmatoare? Ionela_Ionela Ionela_Ionela Buna ziua, Incerc sa fiu cat mai la obiect. Am luat un credit ipotecar doar pe numele meu, el fiind codebitor cu venituri 0 (asa a fost trecut in ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)