avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate schimba numele de familie al copilului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate schimba numele de familie al copilului?

Buna seara sunt o mamica care am o fetita de 2 ani jumatate nu mai sunt cu tatal feti de la trei luni,ea este pe numele lui noi nu am fost cununati nu am avut nimic,eu am crescut fata singura el nu ma ajutat cu nimic,acum ma ameninta ca o sa imi ia fata,tinand cont ca el nu munceste,le are cu bautura,cum as putea scoate fata de pe numele lui?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:29, 15 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai ce legatura are numele cu luatul copilului ? numele copilului il schimbati daca aveti un motiv temeinic si cu acordul tatatlui sau al instantei.
De pe numele lui, in sensul sa nu ii mai fie tata, ceea ce inseamna nu numai sa nu ii poarte numele, dar nici sa nu ii mai fie tata, " o scoateti" prin contestarea recunoasterii paternitatii, O astfel de actiune ar avea sens doar daca stiti ca in realitate nu ii e tata, altfel, nu.
Va ameninta degeaba, oricum. Puteti sa il actionati in judecata ca locuinta copilului sa fie la dvs si sa plateasca pensie. In legatura cu exercitarea autoritatii parintesti, puteti ceresa o exercitati numai dvs, dar veti obtine doar daca aveti motive temeinice.
El pana acum nu ma ajutat cu nimik la cresterea ei,da este copilului,nu vine sa o vada nu i aduce nimik ,nu ma ajutat cu nimik la cresterea ei,nu are servici ,ce bani face.i bea si etc
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
Pai si daca ii schimbati copilului numele, cu ce va incalzeste, ce o sa vina s-o vada ?
Deci asta nu e motiv temeinic pt a cere schimbarea numelui.
Studiati og 41/2003 si vedeti in ce conditii cetatenii romani isi pot schimba numele, care sunt considerate motive temeince.
[ link extern ]
ps- apasati pe raspunde, nu pe citeaza. De asemenea, nu mai folositi k daca nu e vb de kilogram, scrieti cu c.
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de schimbare a numelui Coryna89 Coryna89 Buna ziua sunt casatorita dar am un baiat dintr-o relatie anterioara si dupa cununia civila a zis hai sa trecem copilu pe numele meu sa avem toti acelasi nume ... (vezi toată discuția)
Imi pot recunoaste copilul daca mama nu este de acord ? RobertPoclitaru RobertPoclitaru Salut pe toata lumea cu respect,si astept raspunsuri de la cine doreste sa ma ajute sa stiu daca pot sa fac ceva sa imi recunosc copilul.Povestea mea este ... (vezi toată discuția)
Schimbarea de nume a unui copil constandachemadalina constandachemadalina dintr-o relatie de concubinaj a rezultat fetita mea,acum in varsta de 2 ani si 1 luna.cand aceasta avea 8 luni cand m-am despartit de acesta si am intentat ... (vezi toată discuția)