avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imi pot recunoaste copilul daca mama nu este de acord ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imi pot recunoaste copilul daca mama nu este de acord ?

Salut pe toata lumea cu respect,si astept raspunsuri de la cine doreste sa ma ajute sa stiu daca pot sa fac ceva sa imi recunosc copilul.Povestea mea este urmatoarea:O sa am un copil cu o fata nefiind casatorit cu ea, la momentul actual nu este de acord sa recunosc copilul, cu toate ca ne am inteles destul de bine inainte ca ea sa se intoarca in Romania din Anglia , totul a decurs bine pana cand dintr-o data nu mi.a mai raspuns la telefon , am incercat sa iau legatura cu mama persoanei respective , si am fost amenintat ca ,citez "Copilul o sa fie trecut pe numele meu , am luat legatura cu un avocat , nu o sa mai poti vedea copilul , te rog frumos sa.mi lasi fata in pace" , aceste fiind spuse de mama fetei cu , care o sa am un copil ,m.am speriat putin, am folosit un limbaj mai dur dupa ce am auzit cuvintele spuse , dar nu cred ca ar afecta , am 23 de ani , nu am experienta cu asa ceva si as dori sa.mi recunosc copilul si sa am macar dreptul sa.l vad. Va multumesc anticipat
ca vrea mama sau nu, o sa puteti recunoaste copilul dupa ce se va naste si veti avea drpetul la legaturi personale cu acesta. Daca vreti sa fiti un tata implicat, veti putea.
Imi puteti da mai multe detalii va rog , ce demers ar trebui sa urmez ? Va multumesc

Editat: citare raspuns anterior
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Aprilie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Asteptati intai sa se nasca si apoi, il veti putea recunoaste la strea civila sau prin declaratie la notar. Dupa ce il veti recunoaste, daca tot nu va intelegeti cu mama copilului in ce il priveste pe copil, va veti adresa instntei cu cerere sa dispuna exercitarea in comun a autoritatii parintesti, locuinta copilului sa fie la mama, sa platiti pensie..
dupa ce se naste copilul luati legatura cu un avocat sa va ajute.
Lucrati undeva ?

nu mai citati mesaje anterioare, chiar daca scrieti de pe telefon, in josul paginii aveti buton de raspunde, nu mai apasati pe citeaza.
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2019
gi-jane2, moderator
Lucrez in Anglia de 5 ani, Va multumesc

Editat: citare raspuns anterior
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Aprilie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare avocat dariaconstantin dariaconstantin Bună ziua, sper ca cineva sa.mi dea o soluție la următoarea situatie: Am început procesul de divorț, eu sunt plecat în străinătate și am angajat un ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului rezultat din concubinaj Georgyy32 Georgyy32 Buna ziua, am si eu o mare problema. Am un baietel in varsta de 2 ani si 7 luni, nascut in iunie 2016, din concubinajul meu cu tatal sau. In mai 2017 ne.am ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog Victoria29 Victoria29 Buna ziua,s.a facut o plangere penala impotriva mea in urma cu aprox. o luna si jumatate,am angajat un avocat intre timp pt. aparare,astazi am fost sunata de ... (vezi toată discuția)