avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Rectificare declaratia 600
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Rectificare declaratia 600

Cum pot rectifica declaratia 600 pe anii 2016;2017.Precizez ca sunt PFA si din greseala am optat pentru cota integrala la pensie.Cei de la Finante spun ca nu se mai poate rectifica aceasta declaratie.Mi se pare o aberatie in conditiile in care eu stiu ca orice declaratie fiscala poate fi rectificata in termenul de prescriptie.Ce ma sfatuiti sa fac?Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Denisa Ecaterina Cos Mitrut , Contabil 14:18, 15 Ianuarie 2018
Nu toate declaratiile fiscale pot fi rectificate. Pentru Declaratia 600 chiar se se specifica faptul ca refimul fiscal pentru care s-a optat pe aceasta declaratie este valabil pana la sfarsitul anului. Daca era pentru acest an, deci pana la 31.01.2018, ma gandesc ca puteati incerca sa depuneti un memoriu prin care sa solicitati depunerea altei declaratii 600 in termenul legal. Pentru anii din urma, nu vad nicio baza legala, cu atat mai mult cu cat acele contributii trebuiau platite pana acum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala in d200. cum procedez si ce penalizari se aplica? monovertex monovertex Buna ziua, Am avut un PFA in 2015, pe care l-am inchis la sfarsitul anului. La depunerea D200 (la inceputul lui februarie 2016) am facut o greseala in ... (vezi toată discuția)
Formularul 600 depus gresit LuceNera LuceNera Buna ziua. Sunt o persoana fizica autorizata impozitata in SISTEM REAL, platitoare de TVA si tin contabilitatea in partida simpla. Problema mea se refera ... (vezi toată discuția)
Sursa venit mariusdragu mariusdragu Buna ziua! Am un PFA in domeniul IT infiintat la finalul lunii august, anul trecut. Atat prima declaratie depusa (cea estimativa, pentru a-l declara la ... (vezi toată discuția)