avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PFA norma de venit TVA servicii extracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PFA norma de venit TVA servicii extracomunitare

Buna ziua,

Sunt consultat software si urmeaza sa incep o colaborare cu o firma din afara UE, eu urmand sa facturez serviciile mele ca si PFA. La infiintarea PFA-ului voi opta pentru norma de venit, deoarece veniturile reale vor depasi aceasta norma de venit, si voi ramane cu mai multi bani in mana.
Fiind destul de nou cu lumea PFA-ului, as vrea sa stiu raspunsul la 2 intrebari in primul rand:

1. Din ce am citit, daca am cifra de afaceri peste 220.000 lei intr-un an, trebuie sa ma inscriu ca platitor de TVA. Din calculele mele, voi depasi aceasta cifra pana la sfarsitul anului. Insa eu fiind cu norma de venit, nu inteleg daca trebuie sa ma inregistrez ca platitor de TVA ca urmare a veniturilor din norma de venit (care nu o sa depaseasca 220.000) sau a veniturilor reale?

2. Clientul meu unic este in afara UE. Daca devin platitor de TVA ca urmare a depasirii baremului, sunt obligat sa platesc TVA la serviciile mele de consultata software?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Pfa norma venit - plafon 100.000 eur sau 65.000 eur (220.000 lei) ovidiu2929 ovidiu2929 Buna ziua Incerc sa gasesc detaliile corecte despre limita pe care un PFA cu norma de venit o are. In unele locuri se specifica pragul de 100.000 EUR - si ... (vezi toată discuția)
Pfa pe codul caen 6202 la norma de venit - intrebari cu noile schimbari danyboy danyboy Buna ziua, Am si eu cateva intrebari legate de un PFA pe codul CAEN 6202 la norma de venit: 1. Mai exista norma de venit pentru IT (creare the software ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit - depasire plafon tva ic-pfa ic-pfa Datele problemei: - sunt PFA pe norma de venit inscris in ROI deci implicit inregistrat in scopuri de TVA pentru servicii intracomunitare - prestez servicii ... (vezi toată discuția)