avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Donatia in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Donatia in timpul casatoriei

Imobilul in care locoiesc cu sotia a fost donat de parinti.Are sotia dreptul la acest imobil in caz de divort.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:52, 15 Ianuarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
NU, este bun propriu!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Donatia in timpul casatoriei este bun propriu al donatarului cu exceptia cazului in care se specifica in actul de donatie ca a fost donat ambilor soti.
Daca nu este specificat ca este donat ambilor soti atunci imobilul este bun propriu iar sotia nu are dreptul la o cota din el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ii cumpar baiatului un apartament. el este casatorit. ... cristinamariav cristinamariav Vreau sa ii cumpar baiatului un apartament. El este casatorit. Se poate trece apartamentul doar pe numele lui ? Intrucat apartamentul nu e cumparat cu bani ... (vezi toată discuția)
Sotia nu e trecuta la contractul casei, se mai poate acum? ionuca ionuca Buna ziua, Casa este doar pe numele sotului (pt ca el a cumparat-o inainte de casatorie). Sotul este de acord sa fie trecuta si sotia in contractul casei ... (vezi toată discuția)
Donatii intre rude segovia_48 segovia_48 Doresc sa aflu daca unul dintre soti poate dobândi dreptul de proprietate , asupra unui bun proprietate comuna , cu titlul de donaţie din partea celuilalt ... (vezi toată discuția)