avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reconstituire carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reconstituire carnet de munca

am avut un salariat pana in decembrie 1989. Acum acesta domiciliaza in America si lucreaza acolo. Imi cere reconstituire carnet de munca ptr ca l-a pierdut. Vrea sa ii cumpar un nou carnet . Ideea este ca nu se stie daca la mine a avut ultimul loc de munca . Cine tb sa ii reconstituie?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:27, 16 Octombrie 2009
Trebuie incercat reconstituirea succesiunii locurilor de munca cu functiile ,retributia detinuta si mentionata in vechiul CM ,in baza adeverintelor emise de respectivele unitati.
Daca nu mai exista unitatile,se poate incerca reconstituirea activitatii,prin verificarea statelor eventual depuse la directiile de munca.
Mai intai acel carnet de munca trebuie declarat pierdut la Monitorul Oficial. Dvs ca angajator nu puteti sa-i cumparati acel carnet de munca doar ca vrea persoana respectiva( pentru a cumpara un carnet de munca persoana trebuie sa fie salariata in firma respectiva).
Referitor la reconstituire ar trebui sa obtina adeverinte de la fostii angajatori, desi ma indoiesc ca mai exista firmele respective.
~ Conținut șters la cerere ~
Sunt de acord cu colegii de mai sus. In primul si in primul rand carnetul trebuie dat ca fiind pierdut la Monitorul Ofician de catre angajat, nu de Dvs. In al doilea rand singurul lucru pe care il puteti face Dvs. este sa ii eliberati o adeverinta de vechime pentru durata lucrata la fima Dvs. Restul perioadelor il intereseaza numai pe salariat si este obligatia lui sa ia legatura cu fiecare firma in parte pentru a-i elibera adeverinte de vechime. Dvs. nici nu aveti de unde sa stiti toate locurile de munca pe unde a lucrat.
La ITM in schimb carnetul daca exista se elibereaza numai titularului sau unui imputernicit al acestuia prin procura notariala iar acces la documentele de acolo, in special ale fostelor firme la care angajatul a lucrat ma indoiesc ca aveti acces.
Reconstituirea evidentei din cadrul ITP ,este legal posibila prin eventuala mandatare a unei persoane
Dorinta titularului CM pierdut ,de obligarea la achizitionare tipizat nou,nu poate fi satisfacuta,avand in vedere regimul special al respectivului document

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituire carte de munca ancarapan ancarapan Am un prieten care se apropie de pensie.Cartea lui de munca a fost pierduta de unul din angajatorii anteriori. Acum lucreaza in strainatate,dar are nevoie de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca mi am pierdut cartea de munca, cum imi pot recupera ... Geo1974 Geo1974 Buna ziua, Daca mi am pierdut cartea de munca, cum imi pot recupera vechimea in munca ca si documente? Unde trebuie sa ma adresez? Multumesc, toate cele ... (vezi toată discuția)
Lipsa carte de munca ancarapan ancarapan Buna seara, O cunostinta mi-a prezentat urmatoarea speta: a fost angajat acum 15 ani la o firma de transport in Bucuresti,dupa care a plecat la munca in ... (vezi toată discuția)