avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil 2018 si concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil 2018 si concediu prenatal

Buna ziua! Sotia mea este in concediu de crestere a copilului pana in aprilie (de fapt pana in martie cand urmeaza sa intru eu in luna de concediu de paternitate) si urmeaza sa nasca al 2-lea copil in luna mai. Nu stim ce este de facut. Practic din martie ar trebui sa reia munca dar conform legii ar putea beneficia de concediu prenatal. Cum anume trebuie procedat? Anuntam angajatorul ca ne intoarcem la munca si apoi cerem concomitent concediul prenatal sau avem vreo alta varianta? Angajatorul poate refuza cererea de concediu prenatal?
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 10:18, 16 Ianuarie 2018
Angajatorul nu are nicio legatura cu acordarea concediului prenatal. Acesta se acorda de medic, iar angajatorul are obligatia de a achita indemnizatia de concediu medical. Sotia poate solicita reluarea activitatii, iar apoi va depune certificatul medical de sarcina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical pentru tata daca este in prenatal CLAUDYIA CLAUDYIA buna ziua. sunt in concediu prenatal, ca tata, si pe data de 1.03.2016, copilul face 1 an. tot pe 1 martie firma la care lucrez imi da preaviz. Sotia mea este ... (vezi toată discuția)
Intrarea din concediu crestere copil direct in concediu prenatal EEva EEva Buna ziua! Sunt in concediu crestere copil si urmeaza sa se nasca cel de-al 2 lea copil la cateva zile dupa ce primul copil împlinește 2 ani. Am mai multe ... (vezi toată discuția)
Concediu de paternitate micky75 micky75 DACA INTRU IN CONCEDIU DE PATERNITATE CARTEA DE MUNCA SE INTRERUPE SAU NU? SOTIA TREBUIE SA NASCA IN JUR DE 2 APRILIE EU CA TATIC DE CAND POT SA INTRU IN ... (vezi toată discuția)