avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Repercusiuni C.F.S
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Repercusiuni C.F.S

Buna ziua.Ce se poate intampla cu un angajat daca firme respectiva ia decizia de a fi trimis 2 luni in CFS,binenteles contractul este incheiat pe perioada nedeterminata.
Mai beneficiaza de asigurare medicala in aceasta perioada daca se imbolnaveste?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 12:53, 16 Octombrie 2009
Concediul fara plata se acorda pe o perioada determinata (o zi, doua, trei) EXCLUSIV la cererea angajatului, decizia de a intra in CFS trebuie sa fie a salariatului, de cele mai multe ori acesta solicita acest concediu pentru a rezolva diferite probleme personale

Patronul NU va poate obliga sa faceti cerere de concediu fara plata.

Pentru a evita problemele legate de concediu, asigurari medicale si sociale, singura solutie este sa-ti platesti singur asigurarile de sanatate, cat si cele sociale, urmand a recupera ulterior prejudiciul de la angajatorul care a procedat ilegal.

in perioada CFS-ului salariatul nu beneficiaza de niciun drept
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2009
Alina Tabara, Consilier juridic
Daca societatea vrea sa tina acasa 2 luni un angajat trebuie sa-l trimita in somaj tehnic si sa-i plateasca 75% din salariu. Societatea este scutita de plata taxelor la salarii pe aceasta perioada, iar salariatii sunt asigurati fara plata contributiilor.
Deci beneficiaza si de asigurare medicala.
Cea mai buna varianta este somajul tehnic care va scuteste de neplaceri cu salariatul, de eventuale procese. Si va ajuta si dpdv al,platii contributiilor. Sigur ca era mai ieftin (financiar vorbind) sa nu-i platiti nimic, dar costurile ulterioare ar fi fost mult mai mari.
Adeverinta pt asigurarile sociale de sanatate eliberata in conformitate cu Ordin nr. 903/2007 are o perioada de valabilitate de 3 luni de la data emiterii .

Ordonanţă de urgenţă nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate,are o prevedere care poate va intereseaza:
Art. 16. - (1) Asiguraţii a căror incapacitate temporară de muncă a survenit în timpul concediului de odihnă sau al concediului fără plată beneficiază de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, concediul de odihnă sau fără plată fiind întrerupt, urmând ca zilele neefectuate să fie reprogramate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cfs-medical pacepa_2001 pacepa_2001 Cum se rezolva urmatoarea situatie....un salariat se afla in concediu fara salariu si, intre timp, aduce si un concediu medical...Cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Concediu fara salar ancfd ancfd Va rog sa-mi spuneti daca concediul fara salar (la cerere) din motive de restrangere a activitatii(ne-a fost sugerat) poate fi intrerupt cu concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in perioada concediului fara plata kumpel kumpel Buna ziua! Poate plati angajatorul un concediu medical pentru o persoana care se afla in concediu fara plata pentru o perioada de 30 de zile incepand cu ... (vezi toată discuția)