In situatia dumneavoastra, atacarea deciziei de concediere pe fond are sanse reduse de castig.
Desfiintarea postului este apanajul angajatorului care isi organizeaza activitatea dupa cum doreste. Ca sa anulati decizia de concediere trebuie sa demonstrati ca desfiintarea locului de munca a fost efectiva si a avut o cauza reala si serioasa.
In ceea ce priveste atacarea conditiilor de forma, v-au sfatuit colegii de mai sus.
2. Schimbarea parolei de acces la contul de mail de la firma si redirectionarea mesajelor catre alte doua conturi din firma.
3. Blocarea (in 02.10.2009) numarului de telefon de la firma prin declararea SIM-ului ca PIERDUT sau DISTRUS.
Nu constituie elementele unui abuz. Aceste instrumente apartin angajatorului care poate dispune de ele dupa cum crede de cuviinta.
1. accesarea (in data de 01.10.2009) fara acceptul meu a calculatorului personal de la serviciu, copierea tuturor documentelor, inclusiv a mesajelor de e-mail si stergerea lor ulterioara, fiindu-mi oprit accesul la ele.
Aici poate fi vorba de violarea secretului corespondentei dar trebuie sa si dovediti cele afirmate. Trebuie vazut si in ce conditii utilizati calculatorul personal la serviciu.
In ceea ce priveste drepturile dvs la incheierea relatiilor cu firma, le aveti deja mentionate in scris, in norme legale de drept al muncii:
plata drepturilor salariale la zi, inclusiv pentru perioada preavizului, plata zilelor de CO neefectuate, plata salariului compensator ( sau mai multe in functie de ccm aplicabil).