avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort + partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort + partaj

Doresc sa divortez de sotul meu si acesta nu este de acord. Relatiile dintre noi sunt extrem de incordate, ceea ce se reflecta si asupra copilului. As dori sa pun capat acestei casnicii pentru ai asigura un climat de dezvoltare optim copilului. Mentionez ca avem un copil in varsta de 2 ani, iar bunurile comune constau in doua apartamente pe care le platim prin credit. As dori sa aflu cum ar trebui sa procedez in acest caz si cum vor fi impartite cele doua aprtamente la care noi avem credite (un credit este luat de catre mine iar celalalt de catre sotul meu).
In cazul in care apartamentele sunt luate prin credit mai trebuie sa platesc taxa de timbru la partaj? As putea afla care sunt noile taxe de timbru in acest caz?
Va multumesc anticipat pentru ajutor. Cu stima, Cris
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:17, 11 Noiembrie 2009
Va recomand un divort din culpa comuna cu sotul dvs., incredintarea minorului si stabilirea pensiei de intretinere.
Cu privire la partaj este mult mai ieftin sa va intelegeti pe cale amiabila,decat sa platiti taxe timbru inutile la stat.
Succes!
Daca sotul nu e de acord nu puteti formula cererea pe culpa comuna, deoarece
Nemo auditur propriam turpitudinem allegans sau Nimeni nu poate invoca in sustinerea intereselor sale propria sa culpa, adagiu latin potrivit carruia nimeni nu poate sa obtina foloase invocand propria sa vina, incorectitudine, necinste, si nici sa se apere valorificand un asemenea temei. ..ori in cazul culpei comune , invocati si culpa dvs.
prin urmare trebuie
1.sa promovati actiunea din culpa exclusiva a sotului si mai vedeti pe parcurs, daca atituinea acestuia se schimba in legatura cu divortul.

2. solicitati incredintarea minorului si pensia alimentara.

partajul cel mai bine e sa va intelegeti.cel mai ieftin este sa-l faceti tot prin instanta iar la primul termen de judecata la partaj sa depuneti tranzactie pentru a va recupera taxa de timbru.

in orice caz, sfatul meu este sa va angajati un avocat, mai ales ca sotul nu vrea sa divorteze.
puteti sa va alegeti un avocat de pe acest forum , in functie de localitatea de domiciliu.

referitor la partaj, asa cum v-am mai spus , ideal ar fi sa faceti tranzactie si sa o depuneti la primul termen . in acest mod vi se va restitui integral taxa de timbru . ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot divorta fara mari cheltuieli? bogzoiu costel bogzoiu costel sunt casatorit de 15 ani,am 2 copii in varsta de 14 ani si vreau sa divortez de sotie.bunurile dobandite le pastreaza ea,copiii raman la ea vreau doar sa scap ... (vezi toată discuția)
Partaj prin notar sau tribunal? cum e mai ieftin? elenusht elenusht Buna ziua, As vrea sa-mi acordati un sfat. Sotul meu a decis ca e mai bine sa ne despartim drumurile si trebuie sa ne divortam. Nu avem copii, insa avem ... (vezi toată discuția)
Care este solutia? xmagx2001 xmagx2001 Eu impreuna cu sotul meu am luat anul trecut un imprumut si am construit o casa care momentan este la \"rosu\"(el este titularul si eu imputernicit) si din ... (vezi toată discuția)