avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Acte plastifiate
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Acte plastifiate

Bună seara. Toată lumea vorbește de actele plastifiate, certificat de naștere și căsătorie, cum că nu ar mai fi valabile. Aș dori, dacă se poate să-mi spuneți un articol de lege sau un număr de lege privind aceste acte.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:11, 24 Ianuarie 2018
Prin plastifiere actele isi pierd caracterul original intrucat au stampile seci si nu se mai poate verifica caracterul de autenticitate.
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2018
cyan, moderator
Asta am înțeles foarte bine. Întrebarea mea a fost în baza cărei legi, se pierde autenticitatea acestor acte.
Asa cum o copie color nu este autentica pentru ca nu este original tot asa un document plastifiat nu este un document original.
Nu cred ca exista o lege speciala in acest sens, cel putin eu nu cunosc, banuiesc insa ca exista o asfel de precizare prin codul civil sau codul de procedura civila cu privire la autenticitatea documentelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere plastifiat costy007 costy007 Am vrut astazi sa fac pasaport copilului minor si cand am aratat certificatul de nastere plastifiat, am fost refuzat pe baza legii nr.119/1996 art.1 art.2 ... (vezi toată discuția)
Plastifiere acte Dinu V Dinu V Buna ziua Ce lege interzice plastifierea actelor? (vezi toată discuția)