avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme somaj

buna ziua.numele meu este iulian si va rog sa ma ajutati cu un sfat.am lucrat 20 de ani la tmk resita,in luna mai a.c. s-au facut disponibilizari si am fost trimis in somaj.intre timp ,pana sa iau somaj am gasit loc de munca.........am lucrat doar 3 saptamani si am plecat din cauza unor probleme personale,cu lichidare la zi. acum la somaj i-mi spune ca nu pot primi somaj pentru ca de la ultimul loc de munca nu am fost disponibilizat.................ce se poate face?multumesc
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2009
iulian99, utilizator
Cel mai recent răspuns: iulian99 , utilizator 13:10, 16 Octombrie 2009
De indemnizatia de somaj pot beneficia numai salariatii carora le-a incetat raportul de munca din motive neimputabile lor ( concediere datorata desfiintarii locului de munca).
Nu pot beneficia de somaj cei care au incetat CIM prin demisie sau acordul partilor.
Incercati o angajare la ofirma cu contract de munca pe perioada determinata pe o luna. La expirarea termenului veti putea obtine somaj.
Beneficiati de indemnizatie somaj daca vi se desface CIM pe motive neimputabile dvs.
va multumesc pentru sfaturi
deci eu, puteam sa iau somaj,de la penultimul loc de munca ,de la tmk,dar am gasit de lucru in alta parte si nu am apucat sa-mi depun actele................si pentru 1 luna de lucru la alt loc ,nu mi se mai acorda................nu e corect,asta e furt pe fata..........scuzati-mi expresia

Alte discuții în legătură

Somaj vichisor vichisor Am si eu o intrebare:firma la care lucrez,datorita crizei,a inceput sa faca disponibilizari,trimitand lumea acasa,in somaj zic ei,dar toti coegii mei care au ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic maria_rubi maria_rubi Buna ziua! Am iesit din CIC pe 18 ianuarie 2009 (am stat 2 ani). Acum sunt in concediu prenatal, in 20 martie urmand sa nasc al doilea copil. Dupa cele 42 ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic nroxana80 nroxana80 Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Poti fi disponibilizat in perioada somajului tehnic si daca da in ce conditii ... (vezi toată discuția)