avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abuz de putere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abuz de putere

Poate patronul sa ma puna absent nemotivat daca sunt chemata la lucru in zi de sarbatoare legala mai exact 24 ianuarie si sa ma compenseze cu o zi libera de abia dupa 2 luni si jumatate mai exact in 6 aprilie in vinerea mare a Pastelui
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:21, 17 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Pentru munca desfasurata in zilele de sarbatoare legala, salariatul beneficiaza:
- compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In ziua respectiva in care i se va compensa ziua de munca dintr-o zi de sarbatoare legala, nu i se va acorda salariul.

sau

- in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

2. In speta :
- nu va poate ponta nemotivat daca ati fost la munca ;

- compensarea cu zi libera se face in termen de maxim 30 de zile de la data de 24 ianurie, situatia expusa de dvs contravine legislatiei muncii.

3. Puteti sesiza ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In echipa suntem 18 muncitori cu șefii lucrez la privat în ... Magie1 Magie1 In echipa suntem 18 muncitori cu șefii lucrez la privat în zilele de sărbătoare legală eu am fost trecut liber in pontaj anunțam verbal nu vin la munca ... (vezi toată discuția)
Cum se platesc zilele libere la nivel national daca patronul te cheama la munca? CrissG9 CrissG9 As dori sa ma avutati ca am o nelamurire. Am citit ce scrie in lege, doar ca nu am inteles prea bine. Daca pe mine patronul ma cheama la lucru in zilele ... (vezi toată discuția)
Ziua de sarbatoare legala se ia in calcul ca si numar de ore? ... cristinapopescu067@gmail.com cristinapopescu067@gmail.com Ziua de sarbatoare legala se ia in calcul ca si numar de ore? Am fost libera in ziua de miercuri pentru vinerea mare in aceeasi sapamana.Cum se calculeaza? E ... (vezi toată discuția)