avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In echipa suntem 18 muncitori cu șefii lucrez la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In echipa suntem 18 muncitori cu șefii lucrez la privat în ...

In echipa suntem 18 muncitori cu șefii lucrez la privat în zilele de sărbătoare legală eu am fost trecut liber in pontaj anunțam verbal nu vin la munca ceilalți colegii veneau erau plătiți cu un spor la salariu.
Unii colegi comentau sa fiu trecut nemotivat in zii de sărbătoare legală nu vin la munca ei vin eu nu vin.
Mă poate pune angajatorul sa recupereze ziua legala.
Prin cerere scrisa pot cere angajatorului toate zilele de sărbătoare legală sa fiu trecut liber refuz sporul la salariu fara sa recuperez ziua de sărbătoare legală sa nu fie comentarii cu colegii.
Sa-u procedura angajatorului poate fii lucrez in zii de sărbătoare legală îmi dă ore libere plătite în următoarele 30 zile.
Întrebarea este sa fac cerere scrisa angajatorului și refuz sporul ptr ziua de sărbătoare legală fara sa o recuperez exista o procedura a legii ce sfat îmi dați ptr cerere.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:32, 22 Martie 2021
Pentru munca desfasurata in zilele de sarbatoare legala, salariatul beneficiaza:
- compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In ziua respectiva in care i se va compensa ziua de munca dintr-o zi de sarbatoare legala, nu i se va acorda salariul.

sau

- in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

Astfel, daca lucrati in zi de sarbatoare legala, regula este compensarea cu timp liber si exceptia este plata cu un spor de minim 100%.
Daca fac cerere scrisa la angajator sa fiu trecut liber in zii de sărbătoare legală sa nu mă treacă nemotivat lucrez la privat refuz acel spor la salariu fara sa recuperez ziua de sărbătoare legala am dreptul sa fac cerere la angajator pe baza căruia articol formulez cererea dați-mi un model de cerere cum sa o formulez.
Unii colegi vin la munca eu refuz sporul de salariu ptr sărbătoarea legala.
Ultima modificare: Duminică, 21 Martie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Incercati sa nu va mai repetati - problema a fost expusa si sub alt nume de utilizator "ameno"- ... raspunsul este clar :

1. In zi de sarbatoare legala nu se luceaza. Daca nu se lucreaza nu are ce sa se recupereze si nici nu are cum sa se ponteze nemotivat.

2. Daca se lucreaza , atunci compensarea muncii intr-o asemenea de zi are loc astfel :
- fie cu timp liber liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.

- fie cu un spor de minim 100% , daca din motive justificate, nu se acorda zile libere,

3. Nu se depune nicio cerere la angajator .
Întrebarea este dacă colegii mei vin la munca și eu nu vin mă poate trece nemotivat angajatorul daca in contractul colectiv de muncă prevede are dreptul ultima întrebare.


Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va poate ponta nemotivat , numai in situatia in care erati de serviciu in acea zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luna mai am avut 20 zile lucrătoare și 2 zile sărbătorii ... Magie1 Magie1 Luna Mai am avut 20 zile lucrătoare și 2 zile sărbătorii lucrate. Sărbătorile legale nu mi le-a platit pe fluturas trebuie sa îmi de-a liber platit ... (vezi toată discuția)
Recuperare ziua de 1mai gelucris gelucris Este obligatorie recuperarea zilei de 1 MAI , daca angajatul nu a putut venii la serviciu ? Angajatul lucreaza ca vanzator intr-un magazin , iar magazinul se ... (vezi toată discuția)